Alocaţii pentru asistenţii persoanelor cu handicap

2
1243

Asistenţii persoanelor cu handicap accentuat vor primi bani mai mulţi. Printr-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă aprobat de guvern, s-a stabilit introducerea alocaţiei lunare pentru asistentul personal profesionist care are în îngrijire un adult cu handicap, astfel încât acesta să poată asigura condiţii de locuit, hrană şi îmbrăcăminte. Astfel, asistentul care îngrijeşte un adult cu handicap accentuat va primi 600 de lei pe lună, iar unul care îngrijeşte un adult cu handicap grav va primi 750 de lei lunar, sume care se adaugă salariului.

De asemenea, pentru persoanele cu dizabilităţi se introduce o legitimaţie, care se eliberează de către DGASPC, pentru a se evita folosirea abuzivă a certificatului de handicap. În baza legitimaţiei, persoana cu handicap va putea beneficia de toate drepturile şi facilităţile conferite de lege, cum ar fi să meargă la film, la evenimente culturale şi sportive, ori cu transportul interurban etc. Biletul unic de transport interurban este, de asemenea, introdus prin proiectul de OUG. Până acum, biletele de călătorie erau tipărite de operatorul de transport şi asigurau călătoria, spre exemplu, fie doar cu trenul, fie doar cu autobuzul. De acum, beneficiarul va putea folosi combinat tipurile de transport.

2 COMENTARII

  1. Buna ziua,
    Pentru o persoana cu handicap accentuat, sotul/sotia poate primi alocatia lunara pentru asistent personal? Daca da, unde ar trebui sa ma interesez? Multumesc.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.