BERD a cumpărat 19% din Piraeus Bank România

0
89

După ce, recent, Piraeus Bank a încheiat vânzarea sucursalei Piraeus Bank România către fondul de investiţii J.C. Flowers & Co., noi instituţii puternice îşi anunţă intrarea în acţionariatul băncii.
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a preluat o participaţie de 19% la Piraeus Bank România. J.C. Flowers & Co. deţine 76,1% din Piraeus Bank România, BERD 19%, iar 4,9% vor reveni conducerii Piraeus Bank România.
Potrivit BERD, noii acţionari vor furniza resursele financiare şi expertiza de restructurare necesară pentru a extinde operaţiunile şi cota de piaţă a băncii. De asemenea, schimbarea proprietarilor va duce la consolidarea sectorului financiar fragmentat din România.
J.C Flowers este unul dintre liderii domeniului de private equity. Înfiinţat în 1998, fondul a investit peste 15 miliarde dolari, în 52 de companii de portofoliu, din 17 ţări, în bănci, asigurări, reasigurări, servicii financiare specializate şi servicii de management al activelor.
Fondul a fost interesat, la un moment dat, şi de preluarea Băncii Comerciale Carpatica, devenită, între timp Patria Bank, la pachet cu Piraeus Bank România.
BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituţionali din România, cu aproape 8 miliarde euro, în peste 400 de proiecte.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.