Amenzile pot fi plătite în 15 zile

0
222

Vineri, 20 iulie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede majorarea, de la 48 de ore la 15 zile, a perioadei în care persoanele pot plăti valoarea amenzilor la jumătate.
“Prezenta lege reglementează măsuri pentru facilitarea achitării amenzilor contravenţionale prin constituirea unui cont unic de plată şi simplificarea procedurilor de urmărire a încasării amenzilor. (…) Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal” – se arată în lege.
Actul normativ mai prevede deschiderea unui cont unic la Trezoreria Statului unde vor fi centralizate toate sumele încasate din amenzi.
De la data intrării în vigoare a prezentei legi, “contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege şi în acele situaţii în care actul normativ de stabilire a contravenţiilor nu prevedea expres această posibilitate”.
Austria elimină posibilitatea susţinerii examenului de permis auto în limba turcă
Candidaţii la examenul pentru permis de conducere în Austria nu vor mai putea în curând să susţină în limba turcă proba teoretică, a anunţat ministrul Transporturilor, care a justificat decizia prin preocuparea pentru integrare şi reducerea costurilor. Măsura se va aplica din 2019.
Din cele 299.687 examene pentru permis de anul trecut, 3.631, adică 1,2%, au fost în turcă, în condiţiile în care circa 360.000 de persoane de origine turcă trăiesc în Austria.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.