Dezbatere religioasă în Târgu Lăpuş

0
529

Parohia creştină baptistă „Sfînta Treime” din Tg. Lăpuş, pastor Vasile Bel, a organizat săptămîna trecută o întîlnire româno-americană.

Activităţile din prima zi s-au desfăşurat la Complexul comercial „Bonjour Bistro”. Pastorul dr. Costel Ghioancă de la Biserica Adonai din Bucureşti a rostit cuvîntul de bun-venit celor care au sosit tocmai din SUA ca să fie împreună cu lăpuşenii. Grupul american a interpretat în limba română (!) două cîntece religioase, dirijaţi de pastorul lor, Ron Wyat. Acest lucru i-a impresionat pe baptiştii români prezenţi. În continuare, au rostit cu toţii o rugăciune: “Doamne, îţi mulţumim că i-ai adus pe musafirii noştri şi Te rugăm să-i binecuvîntezi”.
Domnişoara (americană) Kari Michelieu a prezentat crîmpeie tris­te din viaţa sa tumultuoasă. Calvarul existenţiei sale a început la vîrsta copilăriei, venind din partea părinţilor săi, şi a continuat pînă cînd a împlinit 21 de ani. A suportat totul cu stoicism şi încredere, fiind ocrotită şi îngrijită de către un pastor, care a fost într-un fel salvatorul ei, dar de fapt Dumnezeu a fost cel care a salvat-o.

În ziua a treia, a avut loc un program de tabără pentru copii, care s-au bucurat de activităţi instructiv-educative pe teme religioase. Acţiunea a debutat cu lecţia biblică despre „Creaţie”, „Facerea Omului”, Adam şi Eva, strămoşii noştri. Apoi, copiii şi-au exersat abilităţile practice în creaţii plastice, avînd la bază lecţia biblică. Au colorat scene din Biblie, au lipit imagini de inspiraţie biblică pe hîrtie. În aer liber, au avut loc întreceri sportive. S-a derulat o întîlnire a tinerilor pe stadionul din Tg. Lăpuş, unde s-a jucat fotbal şi volei. În final, elevii au primit o recompensă dulce.
În ziua a patra, copiii au aflat mai multe despre păcatul strămoşesc, despre şarpele cel viclean. Ca abilitate practică, au confecţionat o brăţară pe care scrie „Crede în Dumnezeu!” După aceea s-au întrecut în jocuri sportive pe echipe de cîte 3-4 copii. Oaspeţii americani au vizitat o familie de romi din oraşul Tg. Lăpuş, ducîndu-le vestea cea bună a Evangheliei prin cîntec şi nu numai.

Participanţi din SUA la Tg. Lăpuş

În ziua a cincea, a avut loc un nou program de tabără de vară pentru copii. Au aflat de data aceasta despre viaţa lui Isus, cine a fost El, unde a trăit, minunile pe care Le-a făcut şi despre moartea Lui. Copiii au confecţionat apoi un mieluşel, simbol al Domnului Isus, au colorat anumite scene din Biblie, precum „Învierea lui Lazăr”. Afară, s-au desfăşurat activităţi sportive, ca şi în celelalte zile, cu recompense dulci. Spre seară, a avut loc întîlnirea femeilor la o ceaşcă de ceai şi fursecuri, savurate alături de un cuvînt de învăţătură rostit de una dintre femeile americane. Tot atunci, a avut loc şi o întîlnire a bărbaţilor, pentru studierea Bibliei.
În ziua a şpasea, li s-a povestit copiilor despre patimile, moartea şi învierea lui Isus. Ei au aflat cum pot să fie salvaţi dacă cred în Iisus, care este „Calea, Adevărul şi Viaţa”. Ca abilitate practică, au înşirat 8 mărgele de diferite culori pe o brăţară: roşu reprezintă sîngele Domnului Iisus, negru, păcatul care strică relaţia noastră cu Dumnezeu, galben simbolizează lumina lui Dumnezeu. Brăţările le-au rămas de amintire.
În a şaptea zi, oaspeţii au plecat spre ţara lor, încîntaţi de activităţile de la Tg. Lăpuş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.