Legislaţia precizează termenele pentru eliberarea paşaportului

0
117

Noile prevederi legislative referitoare la modificarea şi completarea legislaţiei privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate a stabilit termene pentru eliberarea documentelor de călătorie.
Pentru fluidizarea activităţii şi asigurarea unui climat civilizat de furnizare a serviciului public comunitar pentru evidenţa şi eliberarea paşapoartelor simple electronice, aducem în atenţia cetăţenilor următoarele aspecte: eliberarea paşaportului simplu temporar, pentru cazurile în care cetăţenii declară că nu doresc eliberarea unui paşaport simplu electronic, se realizează în termenul legal prevăzut pentru eliberarea unui paşaport electronic (14 zile calendaristice).
Paşaportul simplu temporar se eliberează într-un termen de cel mult trei zile lucrătoare de la data depunerii cererii şi se efectuează în situaţii obiective în care, din motive de sănătate, familiale sau profesionale, este necesară şi urgentă prezentarea persoanei pe teritoriul altui stat şi nu există timpul necesar pentru emiterea unui paşaport simplu electronic, situaţii care trebuie dovedite cu documente care să ateste motivele invocate, precum şi în cazurile prevăzute de legislaţia actuală. Această situaţie se aplică şi cetăţenilor români aflaţi în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile şi care declară că este necesar să îşi continue călătoria în străinătate sau să îşi reglementeze şederea pe teritoriul unui stat.
Preschimbarea paşaportului se poate solicita şi înainte de expirarea termenului de valabilitate, cu programarea prealabilă la serviciul de paşapoarte accesând site-ul www.epasapoarte.ro sau la cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular din străinătate. (d.b.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.