Poliţia de Frontieră Română – 154 ani de existenţă instituţională

0
391

– subinspectorul LAZĂR LAURENŢIU VASILE, Inspectoratul Teritorial Sighetu Marmaţiei – POLIŢISTUL DE FRONTIERĂ AL ANULUI 2018 –

Ieri, 24 iulie, Poliţia de Frontieră Română a aniversat 154 ani de existenţă instituţională, moment marcat la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră prin acordarea titlului de POLIŢISTUL DE FRONTIERĂ AL ANULUI 2018 şi premierea lucrătorilor din structurile operative cu merite deosebite în activitatea profesională.
În cadrul festivităţii organizate la sediul IGPF, în prezenţa secretarului de stat al Ministerului Afacerilor Interne, col. Gheorghe Nucu Marin şi a inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române, comisar-şef Adrian Popescu, a fost acordată distincţia “Poliţistul de frontieră al anului 2018” pentru doi poliţişti de frontieră:
• Subinspector de poliţie LAZĂR LAURENŢIU VASILE, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, Sectorul Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, pentru devotament şi merite deosebite în îndeplinirea misiunilor de serviciu.
Ofiţerul a participat, în primele 6 luni ale acestui an, la constatarea a cinci activităţi de contrabandă cu ţigări, în urma cărora a fost confiscată cantitatea de 50.000 de pachete cu ţigări, în valoare totală de aproximativ 590.000 lei, precum şi trei autovehicule în valoare totală de 27.000 lei.
De asemenea, sub coordonarea ofiţerului, activitatea echipei s-a materializat prin întocmirea a 15 dosare penale, în care se efectuează cercetări cu privire la 30 de infracţiuni privind contrabanda cu ţigări şi trecerea frauduloasă a frontierei de stat. Astfel, în urma activităţilor de contrabandă constatate, a fost ridicată, în vederea confiscării, cantitatea de aproximativ 85.000 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 100.000 lei, fiind indisponibilizate patru autovehicule.
• Agent şef adjunct de poliţie Negru Gheorghe Cristian, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, Sectorul Poliţiei de Frontieră Borş, pentru devotament şi merite deosebite în îndeplinirea misiunilor de serviciu.
Totodată, 80 de poliţişti de frontieră, 30 de ofiţeri şi 50 de agenţi, care îşi desfăşoară activitatea în structurile Poliţiei de Frontieră, specialişti în supravegherea frontierei terestre, maritime, aeroportuare, au fost evidenţiaţi şi premiaţi prin avansare în gradul profesional următor înaintea îndeplinirii stagiului minim, pentru merite deosebite avute în misiunile operative desfăşurate atât pe teritoriul ţării, cât şi în urma participării la operaţiunile comune organizate de Agenţia Frontex.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.