Echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare a donat sânge pentru bolnavii aflaţi în suferinţă

0
870

• În prezenţa ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea
Ieri, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Baia Mare, în prezenţa ministrului sănătăţii, Sorina Pintea, cea care a lansat apelul la nivel naţional pentru donare de sânge, componenţii vicecampioanei României CSM Ştiinţa Baia Mare, împreună cu preşedintele Călin Matei, deputat în Parlamentul României şi Sorin Andrei, membru în cadrul Comitetului Director Onorific, au donat sânge.

Sorina Pintea a precizat cu această ocazie: „În urmă cu câteva zile am lansat un apel naţional cu privire la donarea de sânge, având în vedere situaţia dramatică, în ultima vreme, din ţară. În lunile de vară, necesarul de sânge este mult mai mare decât în celelalte luni ale anului. Numărul donatorilor scade. Sunt concedii de odihnă, sunt şi alte motive. Vara sunt mai multe accidente rutiere, există de asemenea pacienţi cu afecţiuni oncologice, operaţi, care au nevoie urgentă de sânge. Am ales să vin în Baia Mare căci, colegul meu, deputatul Călin Matei, m-a sunat şi mi-a spus că echipa de rugby doreşte să răspundă „prezent” acestui apel şi am vrut să fiu alături de el şi de echipă în acest moment foarte important. Mai important este însă semnalul pe care îl dau aceşti oameni pentru a ajuta comunitatea şi comunitatea, la rândul ei, îi răsplătesc. Am înţeles că nu sunt la prima acţiune de acest gen. De-a lungul anilor au donat foarte mult sânge. Da, există o criză acută de sânge în ţară. Spre exemplu, în Bucureşti e nevoie de 400-500 de donatori pentru a acoperi necesarul zilnic de sânge. Când am hotărât să mă implic în această campanie, existau doar 120-130 de donatori, iar diferenţa se acoperea din judeţele limitrofe. Din momentul apelului, populaţia a început să vină la donare de sânge, să răspundă. Donarea este un act benevol, voluntar. Dar în momentul în care comunitatea are nevoie, trebuie să se răspundă „prezent”. Am semnale că în multe oraşe oamenii s-au mobilizat şi sunt foarte mândră că şi Baia Mare a răspuns apelului Ministerului Sănătăţii”.

Deputatul Călin Matei: „În momentul în care am văzut că ministrul sănătăţii, conjudeţeanul nostru, a lansat apelul şi ştiind criza acută de sânge la nivelul ţării, am hotărât, împreună cu colegii să donăm sânge. Trebuie să vă mărturisesc că decizia a fost a jucătorilor să facem această acţiune. Echipa de rugby nu este la prima acţiune de donare de sânge, întotdeauna în momentele grele a răspuns „prezent”. Este un lucru care nouă ni se pare normal. Sunt bucuros că beneficiarii acestei acţiuni vor avea o şansă în plus la viaţă. Aceste acţiuni le putem numi benevole, caritabile pentru cei aflaţi în suferinţă”.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.