De Ziua Ambulanţei

0
591

Sâmbătă, 28 iulie 2018, peste o mie de băimăreni au fost prezenţi în Piaţa Revoluţiei din Baia Mare, de Ziua Naţională a Ambulanţei.
Cu această ocazie, cetăţenii au avut ocazia să exerseze manevre salvatoare de viaţă pe noul manechin #BRAYDEN, o achiziţie care ajută personalul operativ să se antreneze şi să fie pregătit pentru a interveni în situaţii critice.
“Acest manechin ne oferă o soluţie mobilă şi durabilă, care satisface nevoile de formare a personalului operativ în urgenţele prespital şi, totodată, permite evaluarea obiectivă a nivelului de pregătire şi stabilirea unor programe de pregătire, obiectivul final fiind creşterea calităţii actului medical”, a explicat jr. Ligia Micle, managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Maramureş.
Voluntarii au împărţit pliante, iar echipajul medical a acordat asistenţă cetăţenilor care au solicitat acest lucru (tensiunea, EKG prin padelă, glicemie etc.). Serviciul de Ambulanţă Judeţean Maramureş deserveşte 525.000 de locuitori, iar pe parcursul unui an face 53.000 de intervenţii şi parcurge 2.300.000 km. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.