În semestrul I 2018 – BCR a realizat un profit net de 150 milioane euro

0
84

Banca Comercială Română (BCR) a realizat, în primul semestru al anului 2018, un profit net de 697 milioane lei (149,7 milioane euro) şi un rezultat operaţional de 740,9 milioane lei (159,2 milioane euro).

BCR a înregistrat un avans consistent, de peste 50%, în creditarea persoanelor fizice, faţă de SI 2017, consolidându-şi poziţia de principal partener bancar pentru românii care vor să-şi cumpere o casă, deţinând peste 20% din creditele imobiliare acordate în sem. I 2018.
Ponderea împrumuturilor neperformante a scăzut la 6,7%, comparativ cu 8,1% în decembrie 2017.
În activitatea bancară retail, BCR a generat volume noi de credite de 4,1 miliarde lei, în sem. I din 2018, pe baza creşterii cu 40% a creditului de nevoi personale „Divers” şi o creştere la fel de importantă în vânzări pentru creditele imobiliare, incluzând creditul standard imobiliar „Casa Mea” precum şi creditele „Prima Casă”.
Vânzările pentru companiile micro au crescut cu peste 60%, în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, susţinute de oferta revizuită de cont curent în programul guvernamental StartUp Nation.
În activitatea corporate, portofoliul de credite nou acordate s-a ridicat la 568 milioane lei, remarcându-se o creştere de 16%, în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a finanţărilor pentru întreprinderile mici şi mijlocii, ca urmare a strategiei proactive de susţinere a antreprenorilor locali precum şi a creşterii înregistrate în activitatea de leasing.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.