Întâlnire după 62 de ani, la Ulmeni. Lansare de carte

0
182

Duminică, 5 august 2018, la Liceul Teoretic „George Pop de Băseşti” din Ulmeni, în aula „George Enescu”, are loc o întâlnire mai rară: cea a promoţiei de acum 62 de ani a Şcolii Medii Pedagogice Mixte nr. 2 din Cluj. Este o revedere după un timp îndelungat de la absolvire. Întâlnirea este organizată de profesoara Georgeta Cedică Robu şi dedicată Centenarului Marii Uniri. Întâlnirea cuprinde, pe lângă ora de dirigenţie, şi o deplasare la Băseşti, luni, 6 august a.c., unde se va vizita casa memorială, va avea loc o reculegere la mormântul marelui tribun şi o evocare a celui ce a fost preşedinte de onoare al Marii Adunări Naţionale de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, la care participă şi primarul Băseştiului.
Cu ocazia întâlnirii vor fi lansate şi volumele „Însemnări despre Dacia” a acad. Hadrian Daicoviciu, cumnat al doamnei Georgeta Cedică Robu, alcătuitoarea volumului. De fapt, sunt adunate într-o carte toate scrierile istorice ale lui Hadrian Daicoviciu publicate în revista „Steaua” din Cluj-Napoca timp de un deceniu, cu o prefaţă de dr. Teodor Ardeleanu.
Tot în acest ambiental, va fi prezentată publicului şi o culegere de „Cântări bisericeşti”, realizată tot de doamna Georgeta Cedică Robu, dirijoarea corului bisericii din Ulmeni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.