Hram la Ruscova

0
146

Joi, 2 august 2018, preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea, a participat la manifestări culturale în comuna Ruscova, inclusiv la hramul Bisericii ”Sfântul Proroc Ilie”.
Primarul Ioan Turcsin ne-a declarat: ”M-am bucurat că preşedintele Gabriel Zetea a onorat invitaţia transmisă şi ne-a fost alături la sărbătoarea reprezentativă a comunei care are loc anual, în 2 august. A fost o zi în care am ascultat cu toţii pildele înălţătoare ale preotului şi am participat la slujba religioasă. Avem speranţa că reprezentanţii executivului Consiliului Judeţean vor reveni în Ruscova cu veşti tot mai bune pentru locuitorii comunei”.
Şeful administraţiei judeţene, Gabriel Zetea, a precizat că Ruscova este una dintre cele mai mari comunităţi maramureşene şi că a petrecut cu plăcere o zi întreagă în mijlocul localnicilor. ”Maramureşeni harnici, care îşi câştigă avuţia muncind aici, sau alţii care lucrează temporar în afara graniţelor României, pentru o viaţă mai bună pentru ei şi familiile lor, cu toţii au avut parte de o zi minunată la hramul bisericii. A fost o zi emoţionantă şi pentru părintele vicar Ioan Pitura, care a primit din partea Patriarhiei Ortodoxe Române cea mai înaltă distincţie: Crucea Patriarhală, oferită pentru 50 de ani de slujire în faţa altarului. În ceea ce priveşte noua catedrală care se construieşte în Ruscova, aceasta merită întreg sprijinul autorităţilor şi sper că şi în 2019 Consiliul Judeţean Maramureş, alături de Primăria Ruscova, vom ajuta financiar Vicariatul Ortodox Ucrainean, aşa cum am făcut şi în acest an. Le mulţumesc pentru ospitalitate primarului Ioan Turcsin, dar şi fostului primar din Repedea, Pavel Ţiudic, şi am convingerea că şi în viitor vom conlucra foarte bine”. (A.B.M.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.