Din 13 august, înscrieri în programul MICROINDUSTRIALIZARE

1
163

Pe site-ul Ministerului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (www.aippimm.ro) a fost postat anunţul referitor la data de lansare a Programului naţional multianual de MICROINDUSTRIALIZARE.

Astfel, începând cu data de 13 august 2018, ora 10, va fi activă pe site-ul www.aippimm.ro aplicaţia de înscriere în cadrul programului. Documentaţia se poate consulta şi descărca la adresa: http://www.aippimm.ro/categorie/programe/programul-de-microindustrializare.
În regiunea de Nord-Vest, pot beneficia de prevederile Programului MICROINDUSTRIALIZARE numai societăţile cu capital social integral privat care se încadrează în categoria întreprinderilor mici sau mijlocii şi care au cel puţin 1 an calendaristic de la înfiinţare la data deschiderii aplicaţiei electronice de înscriere a planului de afaceri, iar codul CAEN pentru care solicită finanţare este eligibil în cadrul Programului şi autorizat a fi desfăşurat la momentul înscrierii online.
Prin Programul MICROINDUSTRIALIZARE, beneficiarii eligibili primesc o valoare a Alocaţiei Financiare Nerambursabile de maximum 90%, dar nu mai mult de 450.000 lei pentru fiecare beneficiar, în limita valorilor maxime prevăzute pentru fiecare cheltuială eligibilă.
În procedura de implementare a programului MICROINDUSTRIALIZARE sunt precizate grupele de coduri CAEN eligibile (toate din domeniul producţiei).
În vederea înscrierii în cadrul Programului, operatorul economic va completa şi transmite on-line planul de afaceri începând cu ora 10 a primei zile de înscriere – luni, 13 august 2018, până la ora 20 a ultimei zile de înscriere – miercuri, 29 august 2018 (timp de 10 zile lucrătoare).
Admiterea în Program se va face în ordinea punctajului obţinut la evaluarea planurilor de afaceri on-line. La punctaje egale se aplică criteriile de departajare prevăzute în procedura programului.
Bugetul alocat Programului MICROINDUSTRIALIZARE, pentru anul bugetar 2018, este de 74.359.000 lei. Prin implementarea programelor se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de minimum 165 de beneficiari.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.