41 de societăţi comerciale verificate şi amenzi de peste 39.000 lei

0
101

Joi, 9 august, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pe raza localităţilor Ocna Şugatag şi Târgu Lăpuş pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor care se comit în domeniul evaziunii fiscale şi pentru protejarea populaţiei împotriva unor acte de comerţ ilicit.
Poliţiştii au verificat activitatea a 41 de agenţi economici precum şi mai multe mijloace de transport auto care se deplasau pe raza localităţilor în care s-a desfăşurat acţiunea. În urma controalelor au fost constatate două infracţiuni de contrabandă şi o infracţiune privind drepturile de autor şi drepturile conexe. Totodată, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, pentru abateri de la prevederile Legii 12/1990 privind activităţile de comerţ şi OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
Valoarea amenzilor apli­­cate a fost de 39.000 lei. De asemenea, au fost confiscate produse alimentare ce aveau termenul de valabilitate expirat, în valoare de 1.300 lei, şi a fost ridicată în numerar suma de 2.580 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.