În Baia Mare, 70 de şoferi au condus cu viteză excesivă

0
80

– amenzi în sumă de 42.770 lei şi 4 permise reţinute –

Poliţiştii Biroului Rutier din Baia Mare acţionează permanent pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei rutiere. În cadrul ultimelor două acţiuni organizate pentru combaterea vitezei excesive, aparatura radar din dotare folosită de poliţişti a înregistrat 70 de autovehicule, conduse pe raza municipiului cu viteză peste limita legală admisă.
Toţi şoferii depistaţi au fost sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 lei. Alte 40 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti pentru încălcări ale altor norme prevăzute de legis­laţia privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 42.770 lei. Ca măsură complementară, în 4 cazuri s-a dispus reţinerea permiselor de conducere.

Pietonii în stare de ebrietate – un pericol!

Şoferilor le este interzisă conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului tocmai pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Însă, accidente se pot produce şi atunci când paşii pietonilor sunt ghidaţi de alcool.
Faţă în faţă cu o tragedie s-a aflat, luni dimineaţă, la ora 9, un băimărean, de 40 de ani, care circula regulamentar cu autoturismul pe B-dul Republicii, din Baia Mare. Acesta a surprins şi accidentat un pieton angajat în traversarea străzii pe culoarea roşie a semaforului electric instalat la trecerea pentru pietoni.
Poliţiştii rutieri care au intervenit la faţa locului au constatat că, bărbatul accidentat avea o concentraţie de 1.22 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cazul şoferului, rezultatul a fost “zero”.
Pietonul, în vârstă de 52 de ani, a fost transportat la spital unde a beneficiat de îngrijiri medicale, fără a necesita internarea.

Activităţile preventive au… gust

Marţi, 14 august, cetăţenii aflaţi la cumpărături în Piaţa Izvoare, din Baia Mare, au “gustat” informaţii utile şi recomandări preventive oferite de poliţiştii de prevenire şi de proximitate din cadrul IPJ Maramureş.
Acţiunile preventive pe care poliţiştii le desfăşoară săptămânal, în municipiul Baia Mare, fie în stradă, fie în mijloacele de transport în comun, în pieţe sau alte locuri aglomerate, au rolul de a oferi cetăţenilor informaţii utile pentru protejarea propriei persoane, a celor apropiaţi, a bunurilor şi a locuinţei.
Pentru reducerea riscului de victimizare a băimărenilor prin furt şi tâlhărie şi pentru ca mesajele preventive să ajungă la cât mai multe categorii vulnerabile de populaţie, poliţiştii vor continua activităţile preventive şi în perioada următoare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.