Tinerii din Episcopia Maramureşului şi Sătmarului au plecat la ITO Sibiu 2018

0
359

Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, s-a întâlnit azi, cu începere de la ora 9,00, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, cu tinerii şi preoţii însoţitori care vor reprezenta Episcopia la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi de la Sibiu din acest an (ITO Sibiu 2018).
Întâlnirea a început cu o slujbă de binecuvântare, după care Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin s-a adresat tinerilor şi preoţilor care îi însoţesc la întâlnirea cu tinerii ortodocşi din România şi din lume, întâlnire care a început din Baia Mare, în 2013, urmată de întâlnirea tinerilor ortodocşi din 2014 şi continuată apoi cu întâlnirile tinerilor ortodocşi de la Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi şi acum de la Sibiu. La întâlnirea de la Sibiu au făcut deplasarea 85 de tineri din asociaţiile tinerilor ortodocşi din cele 8 protopopiate, cărora li s-au alăturat tinerii de la ASCOR, filiala Baia Mare, şi Asociaţia Tinerilor Ortodocşi de pe lângă Catedrala Episcopală Maramureşeană (ATOCEM).
„Întâlnirea tinerilor ortodocşi din toată lumea, pentru tinerii care participă pentru întâia dată, este un prilej de a vedea că tinerii Îl iubesc cu adevărat pe Dumnezeu. Pentru cei care vin în mod repetat este prilej de a mărturisi dragostea faţă de Hristos, de Biserică, faţă de Maica Domnului şi faţă de toţi sfinţii, a spus Diacon Vlad Vedeş, inspector pentru catehizarea tineretului în cadrul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. “Tineretul ortodox din Maramureş şi Satu Mare este foarte apropiat de Biserică, pentru că din râvna slujitorilor Bisericii s-a pus accentul foarte mult, în ultima vreme, pe activităţile cu şi pentru tineret. Întâlnirile tinerilor ortodocşi de până acum au făcut să se nască o flacără vie a iubirii faţă de Hristos şi de Biserică în jurul tinerilor. De aici, de pe această esplanadă a Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” a pornit acest foc în întreaga ţară. Ne bucurăm pentru acest lucru nespus de mult şi prindem curaj, suntem încântaţi şi bucuroşi că tinerii Bisericii lui Hristos sunt pe drumul cel bun.”
„Povestea de iubire dintre Hristos, Biserica Sa din România şi tineretul creştin ortodox din această ţară creştină a început în 2013, în Baia Mare, cu prima întâlnire regională la nivel mitropolitan şi în 2014 prima reuniune naţională cu participare internaţională, care s-a desfăşurat cu binecuvântarea Patriarhului României şi al Sfântului Sinod, Preafericitul Părinte Daniel. Atunci au fost prezenţi 3.500 de tineri din ţară şi din lumea ortodoxă”, a precizat Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin. “Iată că această frumoasă poveste de iubire între Hristos şi tineretul creştin din România continuă cu cea de a V-a ediţie, care se defăşoară anul acesta la Sibiu, un dar de centenar. unde vor participa peste 3.000 de tineri cu prezenţa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, care le va transmite şi un mesaj. Mulţumim Bunului Dumnezeu că tineretul nostru creştin ortodox din Episcopia Maramureşului şi Sătmarului a purtat flacăra acestei credinţe şi acestei frumoase reuniuni mai departe, peste ani, şi, iată, culegem astăzi roadele. Ei, tinerii, arată că, de fapt, ei sunt Biserica şi viitorul creştin al României şi arată că iubesc familia, iubesc şcoala adevărată şi creştină şi iubesc Biserica lui Hristos cu toată fidelitatea şi cu toată credinţa lor.”
Tinerii sunt însoţiţi de preoţii preşedinţi ai asociaţiilor de tineri din protopopiate, şeful delegaţiei fiind Diacon Vlad Verdeş, inspectorul pentru catehizarea tineretului din cadrul Sectorului Educaţional al Episcopiei, coordonat de consilierul eparhial Pr. Milan Bălan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.