Săptămână “neagră” în Maramureş: 3 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 26 au fost rănite

0
163

– 65 de permise reţinute –

• Dacă fiecare şofer ar fi în măsură să-şi sancţioneze încălcările regulilor în trafic, oare câte accidente de circulaţie s-ar mai produce!? FIŢI POLIŢIST ÎN TIMP CE CONDUCEŢI! • Dacă fiecare conducător auto ar fi conştient că este responsabil de viaţa altui participant la trafic oare cât ar apăsa pedala de acceleraţie sau cât alcool ar consuma înainte de a se urca la volan? FIŢI RESPONSABIL LA VOLAN! • Câte persoane mai trebuie să moară pe drumurile publice ca să devenim mai responsabili la volan? NU MĂSURAŢI VIAŢA ÎN KM/H!
Cu toate că numărul dosarelor penale întocmite în urma constatării unor infracţiuni rutiere şi numărul permiselor reţinute este tot mai mare, şoferii continuă să circule cu viteză excesivă sau să se abată de la alte norme care pun în pericol siguranţa pe drumurile publice. Spre exemplu, săptămâna trecută, în cadrul acţiunilor organizate, poliţiştii au constatat 17 infracţiuni rutiere şi au dispus reţinerea a 65 permise de conducere. Din păcate, graba şi alcoolul la volan au consecinţe foarte grave, iar efectele se răsfrâng de multe ori asupra unor oameni total nevinovaţi, care circulă regulamentar.
3 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 26 au fost rănite, săptămâna trecută, în urma unor accidente de circulaţie produse pe raza judeţului Maramureş. Începutul acestei săptămâni a fost din nou unul alarmant. Luni, 11 septembrie, poliţiştii rutieri au intervenit la două accidente de circulaţie, produse pe raza municipiului Baia Mare, şi la un accident, produs la Poienile de sub Munte, toate soldate cu rănirea unor persoane. Cauzele sunt aceleaşi: neasigurarea la efectuarea unor viraje, nepăstrarea distanţei de siguranţă, alcoolul, viteza.
Merită să apeşi pedala de acceleraţie în mod inconştient şi să îţi rişti viaţa ca să ajungi la destinaţie cu câteva minute mai devreme? O clipă, doar o clipă de neatenţie e suficientă ca să fii implicat într-un accident de circulaţie. Şi cu cât viteza este mai mare, şocul produs de accident este mai mare, iar consecinţele sunt mai grave.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.