Focuri de armă pentru reţinerea unor contrabandişti, în Valea Vişeului

0
127

Poliţişti de frontieră din Valea Vişeului au observat, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau, în spate, colete voluminoase spre interiorul ţării.
Imediat, s-a acţionat pentru reţinerea celor în cauză efectuându-se somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul ucrainean. Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, au fost trase două focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se, înot, pe teritoriul statului vecin.
Au fost anunţate despre caz şi autorităţile de frontieră ucrainene, iar în urma cercetării zonei au fost descoperite 17 colete, care conţineau cantitatea de 8.340 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 98.000 lei.
În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Autoturism BMW X6, căutat în Marea Britanie, descoperit la frontieră

Pe timpul executării unei acţiuni specifice pe linia combaterii traficului cu autoturisme furate, poliţiştii de frontieră din Iaşi au identificat în trafic un autoturism marca BMW X6, condus de cetăţeanul român B.S., în vârstă de 28 de ani.
Existând suspiciuni cu privire la provenienţa maşinii, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că autoturismul este semnalat ca fiind furat şi figurează ca bun căutat pentru confiscare, alerte emise de către Marea Britanie.
Cu privire la aspectele constatate, B.S. a declarat faptul că autoturismul a fost luat cu împrumut de la o persoană din judeţul Vaslui şi nu avea cunoştinţă despre situaţia juridică a mijlocului de transport.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 90.000 lei, a fost reţinut în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi a tuturor persoanelor implicate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.