La Liceul Teoretic „Petru Rareş” din Tg. Lăpuş: Tabără de vară pentru matematicienii olimpici

0
295

Pentru a doua oară consecutiv, Liceul Teoretic „Petru Rareş” i-a găzduit pe elevii olimpici la matematică, la a X-a ediţie a Concursului judeţean. Printre cei 52 de participanţi s-au aflat elevi de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” Baia Mare, Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” Baia Mare, Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Sighetu Marmaţiei, Colegiul de Arte Baia Mare, Liceul Tehnologic Vişeu de Sus şi de la Liceul Teoretic „Petru Rareş” din Tg. Lăpuş.

Desfăşurat pe parcursul a şapte zile (1-7 septembrie 2018), concursul a fost jurizat de 15 profesori de specialitate din judeţul Maramureş şi a ţinut „în priză” minţile elevilor matematicieni, programul fiind de la ora 9 până la prânz. Cursurile s-au desfăşurat în sălile de clasă ale Campusului şcolar din Tg. Lăpuş. Au avut loc discuţii interactive pe probleme de matematică, studiu individual, iar la finalul celor şapte zile, s-a organizat un concurs care i-a răsplătit pe cei merituoşi. „Ne-am simţit onoraţi aflând că avem ocazia de a organiza, a doua oară consecutiv, concursul judeţean pentru elevii din învăţământul gimnazial şi liceal, olimpici la matematică. Vreau să le mulţumesc domnilor conf. univ. dr. Vasile Pop de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, prof. Gheorghe Maiorescu, inspector şcolar pentru matematică, şi prof. Gheorghe Boroica de la CN „Gh. Şincai” (directorul taberei) pentru sprijinul acordat şi primarului Mitru Leşe, al cărui ajutor a fost de nepreţuit” – ne spune prof. Mariana Melania Pop, directorul Liceului Teoretic „Petru Rareş”.
Proiectul a fost finanţat de Consiliul Judeţean Maramureş, preşedinte Gabriel Valer Zetea, şi Consilul Local al oraşului Tg. Lăpuş, primar Mitru Leşe, care a şi decernat câştigătorilor premiile în bani şi diplome. Participanţii ne-au spus că în tabără au avut condiţii excelente de organizare, cazare, masă şi petrecere a timpului liber.

Nick OPRIŞ

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.