Banca Transilvania fuzionează cu Bancpost prin absorbţie

0
58

Banca Transilvania, devenit cel mai mare grup bancar din România, urmează să fuzioneze prin absorbţie cu Bancpost, până la 31 decembrie, sub condiţia obţinerii aprobării din partea Băncii Naţionale a României, potrivit proiectului de fuziune publicat pe site-ul BT.
Banca Transilvania a anunţat, în noiembrie 2017, că achiziţionează pachetul majoritar de acţiuni (99,15%) deţinut de către Eurobank Group în capitalul social al Bancpost, iar anul acesta a cumpărat restul acţiunilor.
„La această dată, Banc­post SA îşi încetează existenţa, fuziunea având ca efect dizolvarea fără lichidare şi transmiterea universal a întregului său patrimoniu către Banca Transilvania, care astfel dobândeşte drepturile şi este ţinută de obligaţiile Bancpost” – arată documentul publicat pe site-ul BT.
Bancpost va fi radiată de la Oficiul Registrului Comerţului Bucureşti la data efectivă a fuziunii.
„Urmare a absorbţiei Bancpost, BT doreşte să-şi consolideze poziţia pe piaţa serviciilor financiar-bancare ca instituţie financiară solidă, capabilă să facă faţă atât perioadelor de creştere, cât şi perioadelor de declin din economia românească, cu focus pe activitatea de creditare şi alte activităţi de servicii financiare adiacente, oferind pachete de servicii avantajoase clientelei de pe piaţa din România” – mai arată documentul.
De asemenea, capitalul social al Băncii Transilvania se va majora cu 2,6 milioane lei ca urmare a procesului de fuziune.
În anul 2017, Grupul Eurobank a demarat procesul de vânzare a acţiunilor pe care le deţine în subsidiarele din România (Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN) şi ieşirea de pe piaţa românească. Documentele tranzacţiei au fost semnate pe 24 noiembrie 2017. Acţionarii băncilor au aprobat, în luna aprilie 2018, iniţierea fuziunii prin absorbţie. În anul 2015, BT a preluat şi Volksbank România.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.