Colectarea selectivă a deșeurilor

0
44

Orașul Tg. Lăpuș este una dintre puținele zone în care problema gunoiului menajer este abordată responsabil. Sandor Korosfoy, șeful Serviciului Public de Salubrizare din Primăria Tg. Lăpuș, ne spune că orașul are licență pentru colectarea selectivă a deșeurilor menajere pînă în anul 2020.
Fiecare gospodărie a primit pubele cu o capacitate de 250 de litri pentru șase fracții: hîrtie, sticlă, metal, plastic, deșeuri biodegradabile și nereciclabile. Deșeurile de plastic sînt topite și regranurate, devin granule din care se fabrică lăzi și dale și sînt vîndute.
Serviciul de Salubrizare din Tg. Lăpuș dă utilitate deșeurilor menajere cu ajutorul celor 28 de muncitori. Din satele aparținătoare, sînt colectate, periodic, patru categorii de deșeuri: menajere, amestecate, plastice (plus doze de aluminiu), cartoane și sticle. Din orașul Tg. Lăpuș, sînt colectate 6 categorii. Sînt blocuri de unde primăria colectează doar deșeurile biodegradabile. Deșeurile nediferențiate sînt transportate la depozitul din Baia Mare. Sticla este colectată în prima săptămînă din lună. Cartoanele, plasticul și metalul sînt adunate împreună cu PET-urile (fiind în amestec, țiganii nu le pot fura).
Serviciul de Salubrizare are personalitate juridică de la 1 ianuarie anul curent.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.