Donarea de sânge – o altfel de misiune a jandarmilor maramureșeni

0
58

În cadrul manifestărilor dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri și al Jubileului unității, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș, s-au organizat și se vor desfășura pe parcursul acestei luni o serie de activități.
La nivelul unității a fost demarată și Campania de donare de sânge, campanie intitulată „Jandarmeria în dreptul inimii”, activitate care se desfășoară pe parcursul acestei săptămâni, la Centrul de Transfuzie Sanguină Baia Mare. Până în prezent, peste 50 de jandarmi și-au exprimat dorința de a participa la această acțiune. Conștientizând asupra importanței actelor umanitare pentru salvarea persoanelor aflate în situație critică, un număr semnificativ de jandarmi, s-au prezentat ieri, 10 octombrie, la Centrul de Transfuzii Baia Mare, reprezentând un profund act umanitar față de semeni, fiind un gest nobil de ajutor al omului aflat în suferință. Donarea de sânge nu poate fi înlocuită de tratament, are un maximum de eficiență și poate duce la salvarea multor vieți.
De-a lungul anilor, Jandarmeria Maramureș s-a implicat în mai multe proiecte umanitare care, printre altele, au vizat inclusiv donarea de sânge. Mulți dintre jandarmi donează sânge periodic, mai mult, au sprijinit de fiecare dată Centrul de Transfuzie Sanguină Baia Mare, atunci când acesta s-a confruntat cu un deficit la unele grupe rare de sânge, ultima acțiune de acest gen a avut loc în luna august.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.