S-au confiscat mii de articole textile, încălţăminte şi parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute

1
111

Joi, poliţiştii de frontieră din Giurgiu au continuat acţiunile specifice desfăşurate pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control, pe sensul de intrare în ţară, mai multe mijloace de transport.

În urma controlului amănunţit efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit, în cala unui autocar şi în compartimentul marfă a două autoutilitare, cantitatea totală de 6.086 de articole textile, încălţăminte, parfumuri şi produse de marochinărie, bunuri ce erau inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.
La cercetări, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetăţeni români şi un cetăţean turc, cu vârste cuprinse între 32 şi 59 de ani. Persoanele în cauză au declarat că transportau bunurile pentru diverse persoane, nu deţineau documente de provenienţă pentru acestea şi nu aveau cunoştinţă despre faptul că ar fi contrafăcute. Bunurile, în valoare totală de 250.350 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.