Amenzi la transportatorii de substanţe periculoase

0
53

Lipsa controlului medical sau psihologic la conducătorii auto care deţin atestat privind transportul mărfurilor periculoase sau instructaj insuficient în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Sunt abaterile constatate de inspectorii de muncă maramureşeni în urma verificărilor a 12 angajatori care efectuează transport rutier de mărfuri periculoase.

Acţiunile de control s-au desfăşurat pe parcursul lunilor aprilie, iulie şi octombrie 2018. În urma controalelor, 10 din cei 12 transportatori au fost amendaţi. S-au constatat 13 deficienţe şi au fost aplicate 13 sancţiuni din care 2 amenzi în valoare de 10.000 lei. Verificările fac parte dintr-o campanie derulată la nivel naţional în domeniul transporturilor de substanţe periculoase.

Dragoş Năcuţă

„Obiectivele campaniei au făcut referire la: diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii care desfăşoară activitate în domeniul transportului rutier de mărfuri periculoase, a prevederilor legale în domeniu; creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă; eliminarea tuturor neconformităţilor constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate şi aplicarea de sancţiuni corespunzătoare”, a spus inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş (ITM), Dragoş Năcuţă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.