Promptitudine, seriozitate şi profesionalism – atribute ale jandarmilor români

0
796

• La 50 de ani de la înfiinţarea primului Batalion de Securitate în Maramureş

Astăzi se împlinesc 50 de ani de când în Maramureş se înfiinţa unitatea independentă, Batalionul de Securitate Maramureş. Pe vremuri, considerată unitate de frunte, astăzi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Pintea Viteazul” este cu certitudine printre instituţiile care au parte de respectul şi preţuirea maramureşenilor. Pentru a marca aşa cum se cuvine acest moment aniversar, Inspectoratul de Jandarmi „Pintea Viteazul” organizează o serie de manifestări menite să arate transformările prin care a trecut instituţia de-a lungul vremii, un istoric care a dus la formarea unei unităţi de elită în cadrul căreia cei care au ales să servească patria fac acest lucru cu mult curaj şi dedicare.
La acest moment aniversar, primarul Cătălin Cherecheş i-a asigurat pe jandarmii maramureşeni de toată preţuirea care o poartă celor care îmbracă cu mândrie uniforma militară.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Pentru că mulţi pot îmbrăca, însă puţini înţeleg să onoreze uniforma militară, eu vin în faţa jandarmilor maramureşeni cu felicitări şi mulţumiri pentru modul exemplar în care colaborăm spre siguranţa şi binele comunităţii băimărene. Vremurile pe care le trăim astăzi par, dar nu sunt, mai uşoare decât perioada în care această unitate se înfiinţa. Cei care astăzi sunt în linia întâi au de suferit de pe urma incompetenţei administrative la nivel înalt, însă îşi duc cu demnitate crucea, demonstrând zi de zi valorile care stau la baza acestei frumoase meserii, cea de a fi în folosul cetăţenilor. Mă bucur că sunt mulţi tineri care aleg să creadă şi să onoreze aceste valori, chiar dacă spiritul lor de sacrificiu, eforturile şi curajul nu sunt răsplătite pe măsură. În numele comunităţii băimărene, mulţumesc astăzi tuturor jandarmilor şi personalului contractual pentru deschiderea, promptitudinea, seriozitatea şi profesionalismul de care dau dovadă în fiecare moment şi din care cetăţeanul de rând are numai de câştigat. Cu riscul de a fi considerat un visător, cred cu tărie într-un viitor mai bun pentru români şi pentru România, pentru cetăţeanul de rând, pentru jandarmii care zi de zi se află la datorie, indiferent de situaţie. Fiecare dintre noi este răspunzător, în domeniul în care alege să îşi desfăşoare activitatea, de acest lucru. Generaţiile care vin în urma noastră merită aceste sacrificii şi întreg efortul. Între timp, îmi rămâne să vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi neobosit şi negreşit, zi de zi, pentru Baia Mare, pentru Maramureş, pentru România. Sunteţi pentru noi un adevărat exemplu de moralitate, onoare, spirit de sacrificiu şi curaj, iar pentru toate acestea meritaţi să fiţi admiraţi şi apreciaţi la adevărata voastră valoare”.
În cadrul manifestărilor dedicate aniversării celor 50 de ani de la înfiinţarea unităţii, Inspectoratul de Jandarmi „Pintea Viteazul” organizează o serie de manifestări, printre acestea numărându-se dezvelirea plăcii aniversare, aducerea unui drapel care a fost arborat la Marea Unire de către delegaţia de la Cicârlău, aducerea osemintelor Voievodului Mihai Viteazu, întâlnire cu prima generaţie de cadre militare, precum şi o scurtă descriere a istoricului unităţii.    (2478)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.