Colegiul Medicilor acceptă ca doctorii să lucreze în mai multe spitale

0
34

Preşedintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, susţine că nu este un impediment faptul că un medic are două sau mai multe locuri de muncă.
Borcean susţine că nu se încalcă prevederile Codului Muncii, el precizând că aceştia îşi exercită un drept legal, iar pacienţii au posibilitatea de a alege doctorul şi unitatea sanitară pe care le doresc.
„S-a creat în spaţiul public şi în mediile de informare opinia, în general nesusţinută, că sistemul medical privat ar fi mai performant prin dotările sale, prin calitatea umană şi profesională a celor care activează acolo. Majoritatea medicilor din specialităţile clinice şi paraclinice care lucrează în sistemul privat lucrează astăzi şi în sistemul public. Ei folosesc aceleaşi cunoştinţe profesionale şi au în general acelaşi comportament uman în ambele locuri de muncă. Faptul că o persoană are două sau mai multe locuri de muncă nu constituie un impediment, atâta timp cât nu încalcă prevederile Codului Muncii. În felul acesta, pe de o parte, medicii respectivi îşi exercită un drept legal, iar pe de altă parte, pacienţii au posibilitatea de a alege medicul şi unitatea sanitară pe care le doresc, aşa cum prevede legea, în deplină libertate de opţiune”, a spus preşedintele Colegiului Medicilor din România, dr. Gheorghe Borcean, potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES.
Medicul face precizările în contextul discuţiilor din spaţiul public în legătură cu medicii din România care lucrează atât în sistemul public, cât şi în cel privat.
El spune că discuţiile conform cărora medicii ar fi prea obosiţi lucrând în sistemul public şi în cel privat, că ar avea perfomanţe mai slabe, dar şi că ar transfera pacienţi în privat pentru a obţine anumite avantaje materiale sunt afirmaţii „nedovedite” şi nu pot constitui argumente pentru a limita dreptul medicilor de a lucra în cele două sisteme. La fel, după cum nu constituie argumente pentru a limita dreptul pacienţilor de a alege.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.