15 autospeciale noi în dotarea poliţiei maramureşene

0
28

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş şi-a înnoit parcul auto. Printr-un program al Ministerului Afacerilor Interne, unitatea a primit în dotare 15 autospeciale marca Dacia Logan, ce vor fi folosite în activităţile operative pe care le desfăşoară poliţiştii.
Toate maşinile sunt inscripţionate, au rampe de semnalizare acustice şi optice, prize pentru staţii şi acumulatori speciali. 13 autospeciale vor fi utilizate de poliţiştii de ordine publică, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural, în activităţile de cercetare şi investigare a infracţiunilor săvârşite pe raza judeţului, iar două autospeciale vor intra în dotarea Serviciului Rutier Maramureş.
Dotarea cu aceste autospeciale va conduce la creşterea capacităţii şi calităţii de acţiune şi a gradului de siguranţă a cetăţeanului.
Autoturismele au numere de înmatriculare provizorii, urmând a fi înmatriculate pe IPJ Maramureş.

În Baia Mare: Patru cazuri de înşelăciune clarificate de poliţişti

Marţi, 6 noiembrie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare au reuşit identificarea a patru persoane bănuite de comiterea infracţiunii de înşelăciune.
Activităţile specifice de cercetare şi investigare au relevat că persoanele identificate ar fi înşelat, prin intermediul unui site de cumpărături, patru persoane domiciliate în Baia Mare. În fapt, băimărenii au comandat diferite produse, iar după ce au intrat în posesia coletelor şi au achitat contravaloarea produselor comandate, au constatat că în colete se aflau alte lucruri sau produse fără valoare. Ulterior, nu au mai putut contacta expeditorii şi au sesizat poliţia.
Un tânăr, de 19 ani, din judeţul Teleorman, unul de 21 de ani, domiciliat în Bucureşti, o femeie, de 32 de ani, din judeţul Giurgiu şi o tânără, de 22 de ani, din Suceava sunt cercetaţi acum de poliţiştii băimăreni.
Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiune, poliţiştii vă sfătuiesc să nu plătiţi în avans pentru bunurile comandate pe internet! Folosiţi un serviciu de curierat cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la primire şi achitaţi produsul numai după ce vă asiguraţi că aţi primit ceea ce aţi comandat! Dacă oferta este extrem de tentantă ar trebui să luaţi în considerare existenţa unor detalii care ar fi putut omise din anunţul de vânzare!

În Sighetu Marmaţiei: Bicicletă sustrasă, recuperată de poliţişti

Furtul unei biciclete neasigurate se comite într-un timp foarte scurt. Un bărbat a rămas fără bicicleta pe care şi-a lăsat-o în faţa unui supermarket din Sighetu Marmaţiei, fără a o asigura cu un cablu antifurt. Fapta le-a fost sesizată poliţiştilor vineri, 2 noiembrie.
În urma activităţilor de cercetare şi investigare efectuate, poliţiştii de investigaţii criminale din Sighetu Marmaţiei au identificat, marţi, 6 noiembrie, un tânăr, de 20 de ani, din municipiu, bănuit de comiterea faptei. Bicicleta a fost recuperată şi restituită părţii vătămate.
Poliţiştii au întocmit dosar penal faţă de bărbatul care a sustras bicicleta şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
Pentru a nu deveni victime, poliţiştii vă sfătuiesc să nu vă lăsaţi bicicletele neasigurate chiar şi atunci când urmează să lipsiţi o scurtă perioadă de timp. De asemenea, scara blocului nu este un loc sigur pentru a păstra o bicicletă care nu este asigurată cu cablu antifurt.

4 tineri sunt bănuiţi de comiterea unor furturi

Poliţiştii din Săliştea de Sus, în colaborare cu cei din Borşa, au identificat, marţi, patru tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, bănuiţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat şi distrugere.
Activităţile specifice de cercetare şi investigare au relevat că cei patru tineri ar fi sustras, în noaptea de 24 spre 25 octombrie, 200 litri motorină, 8 acumulatori auto, o staţie emisie recepţie, precum şi alte bunuri din patru autovehicule parcate pe raza oraşului Săliştea de Sus.
Totodată, în urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au constatat că, în cursul aceleiaşi nopţi, aceştia ar fi sustras alţi 100 litri motorină şi doi acumulatori auto dintr-un autovehicul parcat pe raza oraşului Dragomireşti.
O parte din bunurile sustrase au fost recuperate şi restituite părţilor vătămate. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor patru tineri şi tragerea acestora la răspundere penală.

În Baia Mare: Falşi “meseriaşi” au sustras o sumă de bani

Dacă sună la uşă persoane care pretind că reprezintă autorităţi publice, companii de gaze, apă sau electricitate, fiţi prudenţi! Unul dintre modurile de operare a hoţilor care fură din locuinţe este asumarea unor calităţi false. Aceşti infractori încearcă să ajungă în casele oamenilor, pentru a le sustrage banii sau bunurile de valoare. Sunt politicoşi şi uneori poartă salopete cu logoul companiei.
Marţi, 6 noiembrie, poliţiştii băimăreni au fost sesizaţi cu privire la comiterea unui furt. Victima, o femeie domiciliată pe B-dul Independenţei, a declarat că, în jurul orei 10, a permis accesul în locuinţă a două persoane, care au pretins că efectuează verificări la instalaţiile sanitare. Prin distragerea atenţiei, cei doi au reuşit să sustragă 1.450 lei dintr-un dulap. Poliţiştii de investigaţii criminale au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt şi continuă cercetările în vederea identificării autorilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.