16.400 pachete cu ţigări, confiscate la frontiera de nord

0
15

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, cantitatea de 16.400 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 192.500 lei.
• Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au descoperit, în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu ţigări. Baxurile au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.490 pachete, în valoare de 52.500 lei, care au fost confiscate.
În cauză, se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.
• Poliţiştii de frontieră din Vicovu de Sus au observat, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau colete voluminoase spre interiorul ţării. S-a acţionat pentru interceptarea lor, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi s-au îndreptat spre teritoriul statului vecin. Pentru reţinerea persoanelor s-au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au supus şi s-au întors pe teritoriul ucrainean. Imediat, au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin despre eveniment.
La faţa locului au fost descoperite 24 de colete cu ţigări. La sediul sectorului, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 11.910 pachete ţigări, în valoare de aproximativ 140.000 lei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.