Idei de afaceri, premiate în Baia Mare

0
149

Zeci de idei de afaceri au fost premiate joi, 15 noiembrie în cadrul unei conferințe organizate în Sala Milenium din Baia Mare. Planurile au fost alcătuite în cadrul proiectului “Incubatorul socio-medical, instrument de inovare socială”, derulat de Primăria Baia Mare, în parteneriat cu SC Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare SRL, Școala Gimnazială Nr. 18 și SC ROGEPA SRL, fiind cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
“În perioada 15 august-31 octombrie, a fost organizat un concurs de planuri de afaceri în cadrul căruia, cei 80 de beneficiari ai proiectului, absolvenți ai cursului de antreprenoriat organizat de către SC Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare SRL au avut ocazia să își pună în practică ideile de afaceri și să realizeze planuri de afaceri în domeniile dorite, pentru a putea primi cele 35 de subvenții a câte maximum 111.000 lei pentru înființarea și dezvoltarea unei firme pe raza municipiului Baia Mare. Din acești 80 de absolvenți de curs, 40 de persoane au participat la concurs cu planul lor de afaceri, pentru a ocupa unul din primele 35 de locuri disponibile în vederea primirii subvențiilor”, a declarat expert informare și publicitate, Alexandra Mitre.
Din cele 35 de planuri câștigătoare, 4 sunt pe producție, respectiv fabricarea unor elemente de dulgherie și tâmplărie, pentru construcții, fabricarea de mobilă, fabricarea biscuiților și pișcoturilor, a prăjiturilor și a altor produse de patiserie, fabricarea articolelor ceramice. Alte planuri sunt pentru servicii cum ar fi: activități referitoare la sănătatea umană, învățământ în domeniul sportiv și recreațional, activități de întreținere corporală, coafură și servicii de înfrumusețare, realizare de software, servicii de curățenie, asistență turistică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.