Tenis de masă • Cupa „Vaser” Vișeu de Sus, ediția I

3
350

La sfîrșitul săptămînii trecute (17 noiembrie), Sala de sport din Vișeu de Sus a fost gazda Turneului Național de Tenis de Masă – Cupa „Vaser”, competiție destinată sportivilor amatori (60 participanți) și categoriei elite-open, profesioniști, precum și jucătorilor divizionari (31 participanți). Organizatori: Clubul Sportiv „Bradul Vișeu” prin Cosmin Ivașcu, Călin Galbăn și Vasile jr. Țicală; Federația Română de Tenis de Masă, Primăria, Consiliul Local Vișeu de Sus și Bogdan Mihalca – Bistrița-Năsăud (organizator tehnic).

Cei 91 de participanți veniți din: Reghin, Botoșani, Baia Mare, Năsăud, Beclean, Bistrița, Cluj-Napoca, Dej, Gherla, Sighetu Marmației, Târgu Mureș, Turda, Ucraina (Slatina, Apșa de Jos, Teceu, Vinogradov, Ujgorod) și Vișeu au fost împărțiți în grupe inferioare de câte șase jucători, după regula șarpelui. S-au calificat în grupele superioare câte patru, din care primii doi au fost trecuți pe tabloul de joc.
Față de competițiile anterioare organizate la Vișeu, a crescut calitatea jocului cu faze de kinogramă desfășurate în mare viteză între cele de atac și apărare, folosind o gamă variată de procedee tehnice. Aceasta se datorează atât antrenamentelor puse pe baze științifice, cât și calității materialelor de joc, a mingilor (jolla flash), a paletelor și a suprafeței de joc.
Tenisul de masă este iubit și apreciat în Vișeu de Sus. De-a lungul anilor, Vișeul a avut mulți jucători valoroși, campioni județeni, chiar finaliști pe țară, cu toate că baza materială era mai săracă decât în prezent. Se cuvine să-i amintim: frații Ioan și Paul Bordeianu, Carol Gruber, Ludovic Murguly, Petru Finta, Vasile Chiș, Iuliu Crișan (care a participat la trei finale: Buzău, Roșiorii de Vede și Alexandria, unde a ocupat locul al VII-lea din 41 de județe, el reprezentând Maramureșul). În acest an, Ioan Moldovan și Călin Galbăn au fost premiați de către Federația Română de Tenis la categoria începători și open.
O plăcută surpriză a făcut-o medicul Doru Sticleț din Bistrița, care a expus un tablou ce reprezintă plecarea delegației din localitatea Sărmașu – jud. Mureș la Adunarea de la Alba Iulia din 1918, cu ocazia Unirii Principatelor Române. În tablou se regăsește și biserica din lemn adusă din Maramureș, după unii istorici prin anii 1700-1800, astăzi monument istoric. Tabloul e în drum spre Cluj, unde va participa la o expoziție de pictură a medicilor pensionari.
Dar iată și rezultatele tehnice:
• Amatori: locul I – Cornel Sângeorzan (Bistrița); locul II – Rozenfeld Robert (Cluj-Napoca); locul III – Micloș Andrei (Dej); locul IV – Florin Bărbos (Bistrița);
Elite – open: locul I – Gabriel Gogu (Cluj-Napoca); locul II – Butko Tania (Ujgorod, Ucraina); locul III – Călin Galbăn (Vișeu de Sus); locul IV – Benek Attila (Vinogradov, Ucraina). Cel mai tânăr participant: 9 ani – Ștefan Ivașcu (Vișeu de Sus); Cel mai vârstnic participant: 73 ani – Pavel Țintaș (Sighet).
Premiile au constat în diplome, medalii și cupe. Premierea a fost făcută de medicul Alexandru Deac și ing. Grigore Ciolpan, viceprimarul orașului, direct implicat în organizarea acestui eveniment, dar și în dezvoltarea întregii mișcări sportive vișeuane. A fost o acțiune reușită. Felicitări tuturor!

3 COMENTARII

  1. Am reușit să văd jucătorii buni și foarte buni ,multe schimburi de mingi iar cel mai mult mi-au plăcut partidele cu cei tineri Robi,Cami și Ștefan și comportamentul celor mai experimentați care le-au strâns mâna și le-au urat succese pe mai departe! A fost o reușită și eram neîmplinit dacă nu eram prezent și eu !!!

  2. Mulțumim din suflet, domnu’ grigore pt sprijin, implicare totala si dăruire. Fără dumneavoastră nu prea ar fi posibila desfășurarea acestui sport minunat, pe care D zeu a rânduit ca si Dvs sa L înțelegeți, sa L iubiți. Cuvintele noastre sunt prea sărace sa exprime tot ceea ce faceți pt noi. Va mulțumim ca ne oferiți bucuria de a practica acest sport! D zeu sa va dea sănătate si bucurie, Dvs si familiei.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.