Arestată la domiciliu pentru trafic de droguri

0
33

Tribunalul Maramureș a respins propunerea formulată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș, de arestare preventivă a inculpatei H.M., în vârstă de 50 de ani, domiciliată în Baia Mare, cu locuința efectivă în Spania, cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la trafic de droguri de risc, prin introducerea lor în țară, fără drept, dispunând luarea față de aceasta a măsurii arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, până în data de 2 ianuarie 2019 inclusiv.
De asemenea, inculpatei i-au fost impuse obligațiile de a nu părăsi imo­bilul în care locuiește în Baia Mare fără permisiunea judecătorului de drepturi și libertăți, de a se prezenta în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemată și de a nu lua legătura cu coinculpații H.R. și H.V., atrăgându-i-se atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a acestora, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.
Pentru a dispune arestarea la domiciliu a inculpatei, instanța a reținut că în cauză există indicii temeinice care să justifice presupunerea că aceasta, la solicitarea fiului său, H.R., și a fostului soț, H.V. (coinculpați în dosarul instrumentat de DIICOT – Biroul Teritorial Maramureș), a expediat din Spania, în data de 4 noiembrie 2018, prin intermediul unei firme de curierat, două colete, conținând cantitatea totală de 4,16 kg de drog de risc cannabis, drog introdus efectiv în țară în data de 6 noiembrie și interceptat de organele de ordine în data de 8 noiembrie 2018, în momentul preluării coletelor de către destinatari.
Inculpata poate contesta hotărârea Tribunalului Maramureș în termen de 48 de ore de la pronunțare.
Față de inculpații H.R. și H.V. s-a dispus luarea măsurii arestării preventive, în data de 9 noiembrie 2018, respectiv 16 noiembrie 2018.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.