Cetățean ucrainean reținut pentru țigări de contrabandă

0
13

Marți, 4 decembrie, în jurul orei 21, polițiștii de frontieră din Valea Vișeului au observat mai multe persoane care transportau de la malul râului Tisa către interiorul țării colete cu țigări.
Imediat, s-a acționat pentru reținerea bărbaților efectuându-se somațiile legale prin voce, moment în care aceștia au abandonat coletele și s-au îndreptat spre teritoriul statului vecin.
În urma acțiunii, polițiș­­tii de frontieră au reținut un cetățean ucrainean în vârstă de 23 ani, iar celelalte persoane s-au retras pe teritoriul ucrainean, fiind informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment.
La fața locului au fost descoperite 6 colete cu țigări, care au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.990 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 35.000 lei. Țigările au fost confiscate, iar polițiș­tii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat.

Doi cetățeni străini, ascunși în cabina unui automarfar…

În Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat, pe sensul de ieșire din țară, cetățeanul turc A.M., în vârstă de 37 de ani, conducând un ansamblu rutier, format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în Turcia.
În urma controlului efectuat asupra automarfarului, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse în cabina acestuia, în spațiul destinat odihnei șoferului, două persoane de sex masculin.
În cadrul primelor verificări, s-a stabilit că cele două persoane, în vârstă de 25 și 35 de ani, sunt cetățeni din Iran și Palestina, și intenționau să ajungă într-o țară din vestul Europei.
În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru șoferul turc, respectiv tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cele două persoane.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.