Cursuri de formare profesională

0
40

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș (AJOFM-MM) organizează, gratuit, cursuri de inițiere, calificare/recalificare și perfec­ționare pentru șomeri și la cererea agenților economici.
Persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă li se oferă astfel posibilitatea dobândirii cunoștințelor teoretice și practice ale unei noi meserii care să le mărească șansele ocupării. ANOFM organizează cursuri de pregătire profesională a șomerilor, în funcție de cerințele pe piața muncii sau la cererea agenților economici. Acestea vor fi organizate după o fundamentare riguroasă, criteriile fiind necesitatea și eficienţa. De asemenea, va trebui să se asigure un grad de încadrare în muncă a absolvenților de cel puţin 50% în următoarele 12 luni.
Structura serviciilor de calificare/recalificare pornește de la cursuri de nivel mediu: bucătar, ospătar, dulgher-tâmplar-parchetar, lucrător în cultura plantelor, zidar-pietrar-tencuitor, baby sitter, lucrător în structuri pentru construcții, patiser, frizer-manichiurist, coafor, confecționeri circuite imprimate, agent pază şi ordine, operator calculator, dar și de nivel avansat: administrator pensiune turistică, cosmetician, designer pagini Web. De asemenea, oferă și servicii și consultanță în domenii precum inițierea în termenii de bază ai economiei de piață sau cursuri de pregătire pentru crearea de întreprinderi mici.
Pentru perioada de instruire, care poate fi de cel mult nouă luni, AJOFM asigură cheltuielile cu personalul didactic și administrativ, chiriile pentru spațiile în care se desfășoară cursurile și costurile materialelor consumabile folosite în cadrul cursurilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.