Ucenicie și stagii pentru șomerii tineri

0
27

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) implementează pe o perioadă de 32 de luni, proiectul „UNIT 4 RMPD – Ucenicie și stagii pentru șomerii non-NEET din Regiunile mai puțin Dezvoltate”, cofinanțat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 (POCU). Prin intermediul acestui proiect , Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va sprijini financiar angajatorii care încadrează, prin programe de ucenicie sau stagii de practică, șomeri în vârstă de peste 25 de ani (non-NEET), înregistrați în evidențele Serviciului Public de Ocupare (SPO).

Astfel, angajatorii care desfășoară programe de ucenicie sau stagii de practică vor beneficia de un sprijin financiar în valoare de 2.250 lei/lu­nă/uce­nic/stagiar. “Angajatorii vor putea beneficia de această subvenție pe toată durata contractului de ucenicie/stagiu încheiat, astfel: timp de 6 luni pentru stagiile de practică, iar pentru contractele de ucenicie, perioada variind în funcție de nivelul de calificare, de la 1 la 3 ani, cu condiția menținerii raporturilor de muncă ale acestor categorii de persoane pe perioada contractului de stagiu/ucenicie. Proiectul va fi implementat cu sprijinul agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din 7 regiuni de dezvoltare, în program fiind inclusă și regiunea Nord-Vest din care face parte Maramureșul”, a declarat directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș, Oana Oșanu.
Bugetul proiectului este de aproximativ 27 milioane euro. În cadrul proiectului va fi finanțată angajarea, prin contracte de ucenicie și stagii de practică, a 3.842 de șomeri în vârstă de peste 25 de ani, astfel: 1.921 de șomeri și persoane inactive din care 579 șomeri pe termen lung și/sau persoane cu dizabilități și/sau persoane cu studii primare sau studii gimnaziale și/sau persoane cu studii liceale sau postliceale; 1.152 persoane din mediul rural, în special persoanele din agricultura de subzistență și semisubzistență; 768 cetățeni români aparținând minorității rome. Persoanele interesate pot accesa site-ul atât site-ul www.anofm.ro, cât și pagina de Facebook a instituției, https://www.facebook.com/fiiinformat/.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.