Doi tineri sunt cercetaţi pentru distrugerea unui parbriz în Ocna Şugatag

0
44

Sâmbătă noaptea, în jurul orei 3, un bărbat din comuna Ocna Sugatag a sesizat poliţia că, doi tineri au aruncat cu petarde în curtea imobilului în care locuieşte şi i-au fisurat parbrizul autoturismului.

Poliţiştii din Ocna Şugatag s-au deplasat la faţa locului şi au identificat doi tineri, de 19 şi 25 de ani, din comună, bănuiţi de comiterea faptei. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să propună măsuri legale. Totodată, cei doi tineri au fost sancţionaţi contravenţional.
Persoane, maşini şi documente căutate la nivel internaţional
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 635 de persoane, 56 de autovehicule şi 33 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
În perioada 30 noiembrie – 7 decembrie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 383 de persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen. Poliţiştii români au pus în aplicare 24 mandate europene de arestare, au depistat 48 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 92 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 12 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 26 de documente şi au fost găsite 48 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
Totodată, 252 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor. Dintre acestea, 30 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 22 erau semnalate de România ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 16 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 2 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Ilegalităţi economice, investigate de poliţişti

În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat 76 de percheziţii, au instituit măsuri asiguratorii în valoare de peste 17 milioane lei şi au indisponibilizat bunuri în valoare totală de peste 3,4 milioane lei, în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracţiuni economice.
În perioada 30 noiembrie – 7 decembrie, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR, poliţiştii au efectuat 76 de percheziţii domiciliare şi au pus în aplicare 83 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracţiuni economice.
În cauzele penale instrumentate, faţă de 154 de persoane a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale, iar faţă de 36 au fost dispuse măsuri preventive (9 reţinute, 3 arestate la domiciliu şi 24 sub control judiciar).
Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost aplicate măsuri asiguratorii în valoare de 17.806.024 de lei, dintre care peste 1.402.083 de lei în numerar sau în cont bancar şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de peste 3,4 milioane lei. Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, peste 882.600 de ţigarete şi 188 litri de alcool.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.