Ţigări de contrabandă transportate cu drona, abandonate în cimitir

0
50

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma mai multor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, cantitatea de 5.430 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 60.000 lei. Într-unul din cazuri, ţigările au fost transportate peste frontieră cu un aparat de zbor de mici dimensiuni şi abandonate în cimitirul din Sighetu Marmaţiei.

• Un echipaj al poliţiei de frontieră din Sighetu Marmaţiei a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Germania. Deoarece conducătorul auto a ignorat semnalele regulamentare efectuate, s-a procedat la urmărirea autoturismului folosindu-se semnalele acustice şi luminoase.
La scurt timp, conducătorul auto a virat pe o stradă lăturalnică, unde a abandonat autoturismul şi a încercat să fugă, fiind reţinut de către poliţiştii de frontieră. Din primele verificări s-a constatat că şoferul este un cetăţean român, A.M., în vârstă de 24 de ani, domiciliat în judeţul Maramureş. De asemenea, în autoturism a fost observată o cantitate mare de ţigări, fapt pentru care a fost condus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.480 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 53.000 lei, care au fost confiscate. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
Mai mult decât atât, pe timpul cercetărilor s-a constatat că numerele de înmatriculare aplicate pe autoturism aparţin unui alt autovehicul, bărbatul fiind cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau cu număr fals de înmatriculare.
Totodată, autoturismul folosit la transportarea ţigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
• Poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au descoperit, în cimitirul din Sighetu Marmaţiei, un colet, ce conţinea 500 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, care fusese transportat peste frontieră cu un aparat de zbor de mici dimensiuni (tip dronă). Autorităţile de frontieră ucrainene au comunicat că, pe teritoriul statului vecin l-au depistat pe proprietarul aparatului de zbor, un cetăţean ucrainean.
Şi în acest caz, ţigările în valoare de 5.850 lei, au fost confiscate, în continuare fiind efectuate verificări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.