La Palat, lucrările-s în toi

0
100

Pr. Dan Sidău, directorul Centrului Pastoral Cultural „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmației, ne-a relatat: „Miercuri, 12 decembrie 2018, Preasfințitul Părinte IUSTIN, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, însoțit de Arhim. Teodosie Bud, Consilier Economic și Arhim. Ioachim Tomoiagă Consilier Social-Filantropic și Misionar, Pr. Vasile Aurel Pop, Protopopul de Sighet și directorul Centrului Pastoral, a efectuat o vizită pe șantierul «Centrului Pastoral Cultural Sfântul Iosif Mărturisitorul» din Sighetu Marmației. Fostul sediu al Episcopiei, amplasat pe strada Iuliu Maniu, a intrat într-un amplu proces de restaurare printr-un proiect pe Fonduri Europene, derulat sub denumirea: «CONSERVAREA, REAMENAJAREA ȘI PUNEREA ÎN VALOARE A PALATULUI CULTURAL SIGHETU MARMAȚIEI CU DESTINAȚIA CENTRUL CULTURAL PASTORAL SFÂNTUL IOSIF MĂRTURISITORUL».
Lucrările au început la data de 29.10.2018 și au termen de execuție 23 luni. Ceea ce înseamnă că data la care se preconizează terminarea lucrărilor este 29.09.2020.Vizita a avut ca scop evaluarea stadiului lucrărilor în calitate de beneficiar, pe acest șantier care este foarte important pentru Episcopia Maramureșului și Sătmarului, pentru Primăria Municipiului Sighet, precum și pentru toată comunitatea sigheteană. Stadiul lucrărilor este în graficul stabilit și se desfășoară în conformitate cu etapele prevăzute în proiect.”
Primarul municipiului, dl Horia Scubli: „După cum știți, pentru lucrările de reabilitare a impozantei clădiri noi, a trebuit să mutăm cele 3 instituții din Palatul Cultural. Biblioteca Municipală «Laurențiu Ulici» va rămâne în actualul spațiu renovat și modernizat de pe strada Bogdan Vodă, iar Casa Municipală de Cultură și Școala de Artă «Gheorghe Chivu» vor reveni la Palatul Cultural, după finalizarea lucrărilor, cel puțin pentru 5 ani. Din câte știu, la parter va funcționa Centrul Cultural Pastoral și se va deschide un muzeu al tuturor bisericilor și cultelor din Maramureș.”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.