„MARMAȚIA 2018” ediţia a 50-a

0
125

Festivalul Datinilor de Iarnă de la Sighetu Marmației continuă pe 22 decembrie , ora 15,00, la Catedrala ortodoxă română, cu Concertul de colinde Vestea minunată a Crăciunului.
Prezintă: corurile bisericilor din municipiu și coruri bisericești țărănești din Protopopiatul Ortodox Sighet. Între 19 – 23 decembrie 2018, au loc concerte ale corurilor și grupurilor vocale bisericești, caselor de rugăciuni și cultelor din Sighetu Marmației; Pe 21 decembrie, ora 13,00, la Muzeul de Etnografie va fi vernisată expoziția documentară “Festivalul datinilor de iarnă de la Sighetu Marmației – 50 de ediții”- măști și jocuri cu măști. Organizează: Muzeul Maramureșului din Sighetu Marmației; În seara de CRĂCIUN, pe 25 decembrie, de la ora 17,00 la Catedrala ortodoxă română, are loc Concertul de colinde “Astăzi s-a născut Cristos”. Prezintă : Corul Bisericii cu hramul “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, Dirijor: prof. Carmen Oprișanu; La 26 decembrie 2018, ora 17,00, Biserica cu hramul “Adormirea Maicii Domnului “, are loc Concertul de colinde “Sus la Poarta Raiului”. Prezintă: Corul Bisericii Dirijor: prof. Gheorghe Pop

ALAIUL FESTIVALULUI

Pe 27 decembrie 2018, ora 9,30, Centrul orașului TÂRG DE ARTĂ POPULARĂ; Ora 12,00, Platoul din fața Primăriei Sighetu Marmației, Primirea plugușorului și a colindătorilor din Vadul Izei și Valea Stejarului, trâmbiţele din Strâmtura; Ora 12,15 – Deschiderea oficială a Alaiului Datinilor de Iarnă; Orele 12,15-13,30, Centrul orașului, Alaiul datinilor de iarnă (formații din Maramureș, din țară și din străinătate) pe traseul: Palatul Cultural, Liceul Pedagogic, str. Dr. Ioan Mihaly de Apșa, Bogdan Vodă, Primărie, Pompieri, (cu oprire în fața la David`s Pub, Primărie și str. Traian) cu întoarcere pe str. Traian, Piața Libertății până la Complexul “Curtea Veche”.
Orele 14,30 – 16,30, Scena în aer liber din Centrul orașului, Spectacol de datini și obiceiuri de iarnă- selecții din programul formațiilor participante.
Orele 17,00-21,00: Scena în aer liber din Centrul orașului, DUPĂ DATINI COLINDĂM ! Datini și obiceiuri de iarnă prezentate de formațiile și grupurile de colindători participante la festival, Ansamblul Folcloric MARA – 50 DE ANI DE ACTIVITATE, Grupul SIGHETEANCA, Ileana Matus, Mihai Chiș, Nelu Godja, Maria și Petre Orza, Ioan Sas, Ducu Bertzi și Paula Seling; 28 decembrie 2018: Ora 10,00-11,00, Sala TRANSIST a Primăriei Sighetu Marmației, Primirea specialiștilor prezenți la sesiunea de comunicări și a reprezentanților grupurilor folclorice care au evoluat în cadrul festivalului. Orele 11,00 – 20,00, Muzeul Maramureșului- sălile de conferințe Sesiunea cu caracter internațional, de comunicări pe teme de obiceiuri și datini de iarnă, etnografie și istoria culturii. Ora 20,00: Încheierea festivalului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.