Lumina din Peștera din Betleem a ajuns în Baia Mare

0
65

Și anul acesta, voluntarii austrieci ai Fundației Waldburg, președinte Viorel Vascul, vicepreședinte Franz Rockenschaub, au ajuns în Baia Mare și în județul Maramureș cu Lumina Sfântă de la Peștera din Betleem, în care S-a Născut Pruncul Iisus. Ei au îndeplinit, ca de fiecare dată, și o misiune umanitară față de oamenii nevoiași și față de copii. Așa că au „colindat” la propriu și la figurat mai multe localități vestind apropierea Crăciunului și distribuind pachete la copii și la familiile mai nevoiașe, în primul rând în Băița, la sediul Asociației Waldburg, în localitățile Băița, Ulmoasa și în celelalte care compun orașul Tăuții Măgherăuș, în Poienile de sub Munte, unde au străbătut toate cătunele răspândite pe munte, în Suciu de Sus, Larga, în Copalnic Mănăștur și Preluca Veche. Peste tot pe unde au fost, alături de cadourile pentru copii și adulți au dus și Lumina Sfântă de la Peștera din Betleem, pe care au predat-o preoților din aceste localități, conducătorilor instituțiilor și familiilor pe care le-au vizitat.
Un moment deosebit a fost duminică, 16 decembrie 2018, la biserica Nașterea Domnului din Baia Mare, când delegația de austrieci a sosit cu Lumina Sfântă în fața Sfântului Altar, unde a predat-o preotului paroh Vasile Augustin, Vicar Eparhial Administrativ al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, în prezența mulțimii de credincioși veniți să se roage în acea duminică împreună cu preoții slujitori. Ei au oferit credincioșilor și 300 de lumânări cu care să preia Sfânta Lumină de la locul unde S-a Născut Iisus.
Mulțumim echipei din Waldburg, compusă din Viorel Vascul, președinte, Franz Rockenschaub, vicepreședinte, Maria Pointner, Suster Josef, Niesl Manfred, Sfix Margret, Kasteer Leo, Keplinger Johann, Schute Gabi, Kaar Alfred, Vasile Coptil. Ei sunt echipa care, anul acesta, timp de o săptămână, au făcut mari bucurii pentru multe familii și copii din județul nostru, iar la întoarcere, s-au oprit la mai multe familii și copii din localitatea Urziceni, județul Satu Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.