Crăciun în Maramureş

0
284

Astăzi, 22 decembrie, de la ora 18, pe scena amplasată în Centrul Vechi al Municipiului Baia Mare, artiștii maramureșeni Paula Seling și Ducu Bertzi îi vor introduce pe băimăreni în atmosfera de Crăciun. Ei vor susține un concert de colinde. Acțiunea face parte din cea de-a X-a ediție a evenimentului “Crăciun în Maramureș”.

Colinde la Târgu Lăpuș
Artiștii maramureșeni Paula Seling și Ducu Bertzi vor colinda mâine, 23 decembrie, de la ora 14 la Casa de Cultură Vasile Grigore Latiș din Târgu Lăpuș. Concertul este organizat de Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu Ansamblul Folcloric Național Transilvania și Primăria orașului Târgu Lăpuș. Acțiunea face parte din cea de-a X-a ediție a evenimentului “Crăciun în Maramureș”.

Colinde cu Ducu Bertzi la Șomcuta Mare
La Casa de Cultură Aurel Buteanul din Șomcuta Mare, mâine, 23 decembrie, de la ora 19, va avea loc un concert de colinde susținut de Ducu Bertzi și Ansamblul Folcloric Național Transilvania. Organizatori: Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu Ansamblul Folcloric Național Transilvania și Primăria orașului Șomcuta Mare. Acțiunea face parte din cea de-a X-a ediție a evenimentului “Crăciun în Maramureș”.

Colinde la Ocna Șugatag
Paula Seling și Ducu Bertzi vor colinda în Ajun de Crăciun, de la ora 16 pe scena amplasată în fața Centrului Local de Informare Turistică din Ocna Șugatag. Organizatori: Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu Ansamblul Folcloric Național Transilvania și Primăria comunei Ocna Șugatag. Acțiunea face parte din cea de-a X-a ediție a evenimentului “Crăciun în Maramureș”.

Cu colinda în Prima zi de Crăciun
Paula Seling și Ducu Bertzi vor colinda în Prima zi de Crăciun, în 25 decembrie, de la ora 16 la Centrul Cultural al orașului Borșa. În aceeași zi, de la ora 19, cei doi artiști maramureșeni vor susține un concert de colinde pe scena amplasată pe platoul Casei de Cultură din Vișeu de Sus.

Colinde în a doua zi de Crăciun
La Biserica din incinta Cimitirului Vesel din Săpânța, în a doua zi de Crăciun, de la ora 13, vor răsuna colindele interpretate de artiștii maramureșeni, Paula Seling și Ducu Bertzi. În aceeași zi, dar de la ora 19, cei doi artiști vor colinda la Casa de Cultură din Seini.


Stele de Crăciun

La Complexul Astronomic din Baia Mare continuă mâine proiecțiile pe cerul “planetariului”, sub genericul “Stele de Crăciun”. Proiecțiile sunt programate de la orele: 9, 11, 13 și 15.

Verjelul

La Podina Resort în Ungureni, miercuri, 26 decembrie, de la ora 18, va avea loc “Verjelul”, un obicei foarte vechi care constă într-un ceremonial nocturn de aflare a ursitei și a norocului. Evenimentul este organizat de Primăria comunei Cupșeni.

Crăciun la Poienile Izei

În cadrul evenimentului “Crăciun în Maramureș”, luni, 24 decembrie, de la ora 17, la Biserică, respectiv la casa Muzeu Poienile Izei va avea loc un concert de colinde. Sub genericul “Crăciun”, vor colinda cetățenii comunei și ai lor invitați.

Concert de muzică modernă

Direcția 5 și Alexandra Ușurelu vor susține mâine, 23 decembrie, de la ora 18, un concert de muzică modernă pe scena amplasată în Centrul Vechi al Municipiului Baia Mare. Acțiunea face parte din cea de-a X-a ediție a evenimentului “Crăciun în Maramureș”.

Astăzi S-a născut Hristos

La Biserica Ortodoxă Remetea Chioarului, în prima zi de Crăciun, în 25 decembrie, de la ora 12, va fi prezentat concertul de colinde “Astăzi S-a născut Hristos”. Vor colinda corul bisericii și copiii din parohie.

Crăciun la Poienile Izei

La Căminul Cultural din Poienile Izei, în 26 decembrie, de la ora 15, se va desfășura Jocul și parada portului popular, sub genericul “Crăciun”. Organizator: Primăria comunei Poienile Izei.

Noaptea Viflaiemurilor

De “Crăciun în Maramureș”, în centrul orașului Vișeu de Sus, în Ajun de Crăciun, de la ora 22 se va da viață unui obicei rămas moștenire din moși-strămoși, “Noaptea Viflaiemurilor”. La miezul nopții, sute de personaje ale scenetei de teatrul arhaic se adună în centrul orașului pentru parada Viflaiemurilor.

Viflaimul

În prima zi de Crăciun, în 25 decembrie, de la ora 14, la Căminul Cultural Văleni, comuna Călinești, va fi prezentat “Viflaimul”, scenetă de teatru arhaic. Organizator: Primăria comunei Călinești. În aceeași zi, de la aceeași oră, 14, “Viflaimul” va fi prezentat la Căminul Cultural Oncești, iar de la ora 13, sceneta de teatru arhaic “Viflaimul” se joacă la Căminul Cultural din Petrova.

Joc tradițional

La Căminul Cultural Botiza, în 26 decembrie, de la ora 13, va avea loc un “Joc tradițional”. Evenimentul este organizat de Primăria comunei Botiza și Căminul Cultural din comună.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.