Viitori jandarmi în stagiul de practică

0
16

Începând cu data de 7 ianuarie, 16 elevi de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni, se află în stagiul de practică la Jandarmeria Maramureș.
Conducerea IJJ „Pintea Viteazul” Maramureș le-a prezentat tinerilor elevi aspecte legate de specificul unității, atribuțiile, programul și misiunile desfășurate de către jandarmii maramureșeni în zona de competență. În perioada stagiului de practică, elevii fac parte din efectivele unității și își desfășoară activitatea în timpul programului de lucru. Aceștia vor fi angrenați în activitățile specifice jandarmilor dar nu vor întocmi acte procesuale și procedurale de constatare și sancționare în nume propriu, participând doar alături de tutorii profesionali la redactarea unor astfel de documente. Ei vor fi repartizați să desfășoare activități specifice în cadrul structurilor de ordine și siguranță publică, de pază și protecție instituțională din IJJ Maramureș, vor fi coordonați și îndrumați în toată perioada de către tutori profesionali cu experiență în activitatea profesională, urmărindu-se realizarea obiectivelor și măsurilor prevăzute în programa stagiului de practică.

Sancțiuni aplicate în Vișeu de Sus

Jandarmii aflați în executarea atribuțiilor de serviciu pe raza orașului Vișeu de Sus, au fost solicitați să intervină în situații de încălcare a prevederilor legale și au aplicat sancțiuni contraven­ționale conform competențelor.
• Duminică, 6 ianuarie, în jurul orei 18, o persoană de sex feminin, din Vișeu de Sus, a solicitat intervenția forțelor de ordine la domiciliul său deoarece un bărbat din localitate, cu vârsta de 52 de ani, bărbat despre care femeia spunea că este concubinul ei și că este sub influența băuturilor alcoolice, a adresat acesteia expresii și cuvinte jignitoare, a tulburat liniștea prin strigăte și gălăgie.
• Locatarii unui imobil de pe strada Bogdan Vodă au solicitat intervenția jandarmilor deoarece un tânăr, de 22 ani, din localitate, a pătruns în scara acelui imobil și a tulburat liniștea locatarilor prin strigăte și gălăgie. Pentru aceste fapte celor doi li s-au aplicat sancțiuni contravenționale conform legii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.