SMURD Maramureş – peste 50.000 de intervenţii în 9 ani de activitate

0
23

– 8 staţii SMURD în Maramureş –

Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Maramureş a aniversat 9 ani de activitate. De-a lungul acestor ani, personalul SMURD Maramureş a fost permanent la datorie, 24 de ore din 24, şi a intervenit cu profesionalism şi promptitudine, în peste 50.000 de cazuri.

În anul 2009, s-a luat decizia deschiderii unui serviciu SMURD în judeţul Maramureş, iar în data de 8 ianuarie 2010, a avut loc inaugurarea oficială. Staţia Baia Mare a fost cel de-al 14-lea serviciu sanitar din ţară care a beneficiat de un echipaj integrat specializat în Terapie Intensivă Mobilă. În acel moment, s-a început cu 5 autoturisme şi 3 staţii – în Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi Vişeu de Sus. Între timp, SMURD Maramureş s-a dezvoltat. S-au deschis noi staţii, s-au achiziţionat auto­speciale de intervenţie şi tot mai mulţi angajaţi s-au specializat în acordarea de prim ajutor. Printre competenţele dobândite, se numără resuscitarea cardio-pulmonară şi acordarea primului ajutor în caz de traumă. Unii dintre ei au făcut şi o supraperfecţionare.
În 9 ani, SMURD Ma­ramureş a participat la peste 50.000 de intervenţii. În prezent, există 280 de paramedici-pompieri, din care 60 au absolvit modului II de competenţe, pentru abord intravenos şi protezare respiratorie. În prezent, există 8 staţii SMURD – în Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus, Fărcaşa, Bogdan Vodă, Târgu Lăpuş, Borşa şi Cavnic.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.