Proiectul ”Aducem Biblioteca la tine”

0
64

Activităţile extramuros intitulate generic ”Aducem Biblioteca la tine”, realizate de Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene ”Petre Dulfu”, presupun deplasarea bibliotecarilor la şcolile din oraş, unde au loc prezentări ale colecţiilor şi serviciilor de bibliotecă pentru copii, ale evenimentelor, proiectelor şi programelor pe care această instituţie le realizează, precum şi ale modalităţii obţinerii permiselor de bibliotecă.

Nu lipsesc nici expoziţiile şi prezentările de carte. Astfel, biblioteca vine mai aproape de publicul său, îşi face cunoscută oferta în alte spaţii decât propriile săli, confirmă utilitatea sa pentru comunitatea servită. Scopul acestor activităţi este de a promova biblioteca, cartea, lectura şi de a atrage nonutilizatorii.
Ieri, bibliotecara Paula Roman a fost oaspete binevenit pentru elevii din clasele I A (prof, Maria Boşovschi) şi I B (prof. Ioana Hochia) de la Colegiul de Arte (director prof. dr. Dan Filip). Cei mici au fost familiarizaţi cu multitudinea şi diversitatea serviciilor şi documentelor de bibliotecă destinate copiilor. Volumele reunite sub titlul “Poveşti care te fac mai bun” s-au numărat printre cărţile conţinute de „pachetele de lectură” aduse special pentru ei de la Biblioteca Judeţeană, care i-au incitat la lectură. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.