Anchetă în cazul câinilor de stână uciși

0
93

Sâmbătă după-amiază, Cătălin Chiș, proprietarul unei stâne, cu 500 capete de ovine, a sesizat, pe rețelele de socializare, că doi câini i-au fost împușcați între localitățile Remeți pe Someș și Chelința.
Bărbatul l-a acuzat pe administratorul fondului de vânătoare, Andrei Mureșan. Cătălin Chiș a menționat că, în total, șapte câini de stână i-au fost „executați”, în ultimii doi ani.
În urma sesizărilor primite, oamenii legii au început cercetările: „În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere fără drept a animalelor. Polițiștii din Șomcuta Mare, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase, desfășoară verificări urmând ca, în funcție de cele constatate, să dispună măsuri” – a declarat Florina Meteș, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

Acțiuni în domeniul operațiunilor cu substanțe și deșeuri periculoase

În perioada februarie – martie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș acționează pentru prevenirea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională la regimul substanțelor și deșeurilor periculoase.
Activitățile de control urmăresc verificarea modului în care sunt respectate prevederile legislației de către agenții economici înregistrați sau autorizați să efectueze operațiuni cu produse de protecție a plantelor, precum și descoperirea eventualelor nereguli privind păstrarea substanțelor și deșeurilor periculoase ce pot prezenta riscuri majore de producere a unor evenimente grave pentru sănătatea populației și a mediului înconjurător.
Pentru evitarea unor situații generatoare de risc, atât pentru mediu, dar mai ales pentru sănătatea populației, polițiștii specializați vor efectua verificări și controale la operatorii economici din județ care dețin, produc sau efectuează operațiuni cu substanțe și/sau deșeuri chimice periculoase.
Pe parcursul activităților polițiștii vor acționa împreună cu specialiști din cadrul instituțiilor care, potrivit legii, au atribuții legale în acest domeniu, respectiv Garda de Mediu Maramureș, Unitatea Fitosanitară Maramureș și Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Condamnată pentru contrabandă cu țigări

Cercetată, după ce a fost prinsă în flagrant că vindea țigări de contrabandă, o femeie, de 35 de ani, din Baia Sprie, și-a pierdut libertatea.
Următorii doi ani și-i va petrece în penitenciar, după ce Judecătoria Baia Mare a condamnat-o la executarea pedepsei închisorii pentru comiterea infracțiunii de contrabandă. Luni, 4 februarie, polițiștii de investigații criminale din Baia Sprie au pus în aplicare mandatul emis de instanță și au depus-o în Penitenciarul Baia Mare în vederea executării pedepsei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.