Aproape 30.000 de participanți la formare profesională

0
33

În anul 2018, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a cuprins în programele de formare profesională organizate prin intermediul centrelor regionale de formare profesională a adulților și centrelor proprii din cadrul agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, 28.112 de persoane.
Din totalul acestora, 22.011 sunt șomeri, 3.364 sunt persoane beneficiare de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie, 55 persoane sunt beneficiare de servicii gratuite de evaluare a competențelor, iar 205 sunt persoane beneficiare de servicii gratuite, altele decât șomerii. Restul de 2.477 persoane participante la cursuri de formare profesională fac parte din categoria celor care nu beneficiază de gratuitate, potrivit prevederilor legale în vigoare.
Prognoza cursurilor de formare profesională
La nivel național, în luna februarie 2019 vor demara 96 de programe de formare profesională. La cursurile organizate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) vor putea participa 1574 persoane. Maramureșul nu a anunțat deocamdată niciun curs de formare profesională pentru această lună.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.