Grădiniţe, case, blocuri distruse de căderile masive de zăpadă

0
63

Precipitaţiile abundente sub formă de ninsoare au produs pagube la nivelul judeţului nostru. Stratul gros de zăpadă depus pe acoperişurile unor obiective social-economice, gospodării/anexe a cedat şi a afectat construcţiile de pe raza a opt unităţi administrativ-teritoriale (Baia Sprie, Cerneşti, Cupşeni, Fărcaşa, Sălsig, Şieu, Bârsana şi Strâmtura).

Preşedintele C.J.S.U., prefectul Vasile Moldovan a spus: ”au fost avariate de prăbuşirea zăpezii patru obiective social-economice: grădiniţe (acoperiş avariat în Baia Sprie şi Cerneşti, şarpantă distrusă şi jgheaburi rupte la Fărcaşa), blocuri (şarpantă distrusă, respectiv acoperiş avariat la Fărcaşa şi Sălsig), locuinţe individuale (Şieu şi Strâmtura), staţii de pompare-canalizare (Fărcaşa), reţele de alimentare cu apă ( Fărcaşa, hidrofoare arse) şi reţele electrice (Fărcaşa, tablouri electrice). Au fost afectate de căderile masive de zăpadă două locuinţe individuale (Şieu şi Strâmtura), avariate trei anexe gospodăreşti (Cupşeni) respectiv distruse de căderile masive de zăpadă două anexe gospodăreşti (Cupşeni). De asemenea, stratul de zăpadă depus în urma ninsorilor abundente şi rafalele de vânt au distrus solarii pe o suprafaţă de 0,15 ha (Cerneşti), respectiv pe o suprafaţă de 3,63 ha ( Bârsana)”.
Comitetele locale pentru situaţi de urgenţă din zonele afectate de căderile masive de zăpadă au întocmit şi transmis rapoarte operative. Acestea au fost centralizate la nivelul judeţului şi transmise la Ministerul Afacerilor Interne. Prin ordin al prefectului vor fi desemnate comisii mixte de validare a evaluărilor realizate de către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, care se vor deplasa în teritoriu şi vor întocmi procese verbale de constatare şi evaluare a pagubelor produse de căderile masive de zăpadă la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale. (d.b.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.