Peste 13.000 pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord

0
27

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice, cantitatea de 13.068 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 162.200 lei.

În Valea Vișeului
Un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului Valea Vișeului a observat mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării mai multe colete voluminoase. Imediat, s-a acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuându-se somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite.
Pentru reținerea persoanelor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, s-au tras 3 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit.
Imediat au fost informate și autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.
Coletele cu țigări au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 35.100 lei.

La „frontiera verde”
Polițiștii de frontieră din Sighetu Marmației au descoperit, în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări, care au fost duse la sediul sectorului. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 10.068 pachete, în valoare de 127.100 lei.
Țigările au fost confiscate, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, identificarea persoanelor implicate și documentarea activității infracționale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.