Circulație rutieră în condiții de iarnă

0
31

Vremea este apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul este variabil. Stratul de zăpadă măsoară 42 cm la Baraj Firiza.
Sectoarele de drumuri naționale au carosabilul parțial umed și uscat. Cerul este acoperit pe DN1C, E58 și DN18B și senin pe celelalte sectoare. Vizibilitatea este bună în trafic. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu nouă utilaje și au împrăștiat 16 tone material antiderapant pentru prevenirea și combaterea poleiului. Toate localitățile sunt alimentate cu energie electrică.
Stratul de zăpadă măsoară: 82 cm la Cavnic, 64 cm la Băiuț, 63 cm la Firiza, 61 cm în Pasul Gutâi, 33 cm la Luhei, 29 cm la Ruscova, 20 cm în Baia Borșa, 19 cm în Poiana Borșa, 16 cm în Leordina, 15 cm la Bistra. Se menține avertizarea cu privire la producerea de avalanșă în Munții Maramureșului și Munții Gutâi. La peste 1800 m, scăderea ușoară a temperaturilor va favoriza formarea crustelor de gheață la suprafață și consolidarea în ansamblu a stratului de zăpadă, mai ales în partea superioară. La supraîncărcări oricât de slabe se pot declanșa avalanșe de dimensiuni mici sau izolat medii, care pot să angreneze pe pantele mai înclinate straturile superioare mediu stabilizate. În locurile adăpostite sunt depozite însemnate de zăpadă, iar aici riscul este mai crescut. Sub 1800 m, stratul s-a mai consolidat, însă la supraîncărcări, pe pantele suficient de înclinate și în zonele cu depozite însemnate de zăpadă, se pot declanșa avalanșe de dimensiuni mici sau izolat medii. După-amiaza, se pot declanșa și spontan curgeri superficiale sau mici avalanșe de topire favorizate de insolație și de temperaturile ușor pozitive.
Azi, 9 februarie a.c., vremea se va menține apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Vântul va sufla în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 4 grade, iar cele minime între -6 si -2 grade. Dimineața și noaptea izolat, în zonele joase, vor fi condiții de ceață. (d.b.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.