Poet clujean la Miercurea de Poezie

0
40

O nouă ediţie a recitalului „Miercurea de poezie”, coordonat de poetul Nicolae Scheianu, a avut loc în această săptămână la Biblioteca Judeţeană “Petre Dulfu” din Baia Mare. Invitatul de miercuri a fost poetul clujean, Gabriel Cojocaru, directorul Editurii Grinta. Evenimentul a fost organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş şi Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”.

“La Miercurea de poezie citesc poeţi importanţi. Avem şi azi un poet important. Noi continuăm cu multă îndârjire pozitivă această serie, Miercurea de poezie într-o lume în care poezia e apreciată din ce în ce mai puţin. Chiar şi cartea e apreciată din ce în ce mai puţin. Astea sunt vremurile şi trebuie să trecem prin ele. Poetul trece şi mai greu prin aceste vremuri. Fiecare poet trebuie să-şi câştige existenţa cumva”, a declarat directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş, Ştefan Mariş.
Poetul Gabriel Cojocaru le-a mulţumit celor prezenţi pentru participarea la Miercurea de poezie. “Vreau să vă mulţumesc pentru prezenţa dvs aici. Mă bucur să văd în sală oameni cu care am avut posibilitatea să lucrăm în Editura Grinta: poeţi, prozatori, istorici. Sper ca această colaborare în editură va continua. Vă ofer un moment de poezie pe care sper că nu îl veţi uita”, a rostit poetul.
“Gabriel Cojocaru e cunoscut mai mult prin faptul că a editat mulţi poeţi maramureşeni. Gabriel Cojocaru e o prezenţă benefică şi o prezenţă dorită în Maramureş”, a spus poetul Nicolae Scheianu. Despre Gabriel Cojocaru se ştie că a debutat în 1988 cu o antologie de poezie, ediţie bilingvă apărută în Statele Unite ale Americii. După o pauză de 10 ani şi după un parcurs în presa de după Revoluţie ca editor, jurnalist, redactor-şef de publicaţii, a editat un nou volum de poeme, “Noi, cameleonul”. Anul trecut, a lansat la propria editură, volumul “Schimbarea de sânge”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.