Proiectul de telegondolă și pârtie de schi la Borșa a primit finanțare

4
944

Administrația locală Borșa a mai făcut un pas important în materializarea proiectului de construire a telegondolei și a pistei de schi la ultimele standarde. Astfel, primăria a primit zilele acestea vestea că finanțarea necesară a fost aprobată de Ministerul Turismului. În consecință, s-a rezolvat și ultima problemă ce stătea în calea acestui extrem de important proiect pentru borșeni, dar mai ales pentru județ.

Datorită acestor inves­tiții, precum și a faptului că Borșa a fost declarată stațiune turistică de interes național, orașul va putea găzdui o serie de competiții de iarnă importante la nivel european și poate chiar mondial. „Proiectul telegondola și pârtia olimpică este în linie dreaptă. După ce Primăria Borșa a depus documentația la Ministerul Turismului, acesta asigură finanțarea lui, pe bugetul din 2019. Astfel, la Borșa se va construi telegondola pentru transportul schiorilor și turiștilor, din partea de jos a stațiunii și până în vârful muntelui, cu o capacitate de transport de până la 1.600 de persoane pe oră, pe o distanță de 2.600 de metri. Totodată, pârtia de schi se va întinde pe o lungime de 2.860 de metri, cu o lățime medie de 60 metri, dotată cu tunuri de zăpadă, instalație de nocturnă, lac de acumulare, acces spre pârtie, precum și parcare etajată la baza ei. Borșa va asigura condițiile cele mai bune pentru practicarea schiului în inima muntelui, pe versantul nordic, unde zăpada persistă pe o perioadă de până la patru luni. În oraș, în stațiunea turistică de interes național se vor asigura condiții deosebite, atât pentru turismul de vară, cât și pentru cel de iarnă. Pe sezonul de vară, turiștii pot practica alergarea pe munte, schiul de vară, pe pistele ce vor fi amenajate cu zăpadă artificială și cu pistă din plastic, drumețiile în zonele Cascada cailor și Lacul Știol. Nu în ultimul rând, numărul locurilor de cazare din Borșa va crește semnificativ. Dorin­ța noastră este să ajungem la 5.000 locuri de cazare și 10.000 locuri de servire a mesei.”, a declarat primarul Borșei, Sorin Ion Timiș. Valoarea totală a proiectului se ridică la 108 milioane lei, iar investiția cuprinde 2.7 km de pârtie iluminată, 33 de tunuri de zăpadă cu lac de acumulare, dar și o parcare etajată cu 80 de locuri.

4 COMENTARII

  1. Stiți ca primarul de borsa putea sa ia bani pentru telegondola de la uniunea europeana? ,dar a luat din bugetul ţari bani pensilor si salarilor, din bugetul ţari se poate fura,din 22 milioane de euro acum sa spus ca sunt doar 18 milioane ,restu 4 milioane sau impartit cu zetea cu prefectul ,cu mihalache,daca erau bani europeni nu poti fura 1 leu ,de aceia nu vor bani de la Bruxell.

  2. Și o pârtie de săniuș ca în Austria. În Austria se poate duce sus sania cu telegondola, sper ca și la noi s-ar putea. O pârtie de săniuș lungă ca și pârtia de schi și numărul turiștilor va crește.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.