A sesizat un furt şi s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă

0
38

O femeie, din Târgu Lăpuş, a fost „păgubită”, joi seara, de două ori: a rămas fără lemnele sustrase de persoane necunoscute, dar şi fără ţigările de contrabandă, găsite de poliţiştii care au efectuat cercetarea la faţa locului în urma sesizării furtului.
Practic, poliţiştii oraşului Târgu Lăpuş au fost sesizaţi cu privire la comiterea furtului, joi seara, la ora 21. Victima, o femeie domiciliată în oraş, le-a precizat poliţiştilor că persoane necunoscute au pătruns într-o anexă gospodărească de unde au sustras lemne.
Deplasaţi la faţa locului pentru a desfăşura activităţi specifice în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului, poliţiştii au găsit peste 1.700 pachete cu ţigări de contrabandă. Întrucât femeia nu a putut prezenta documentele legale de provenienţă, ţigările, în valoare de peste 17.000 lei, au fost ridicate de poliţişti.
Urmare celor constatate, poliţiştii au întocmit două dosare penale, unul pentru furt calificat şi celălalt pentru contrabandă. În ambele cazuri se continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Un tânăr va fi internat într-un centru educativ

În data de 7 februarie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Baia Mare au pus în executare o sentinţă penală emisă de Judecătoria Baia Mare, pe numele unui tânăr, din municipiu.
Instanţa a dispus, faţă de tânărul de 19 ani, măsura internării într-un centru educativ, pe o perioadă de un an, pentru comiterea infracţiunii de furt.
Băimăreanul urmează a fi depus în Centrul de Reeducare Minori şi Tineret Buziaş, unde îşi va executa pedeapsa.

Condamnat la închisoare pentru tâlhărie calificată

În timpul unei activităţi specifice organizată joi, 7 februarie, poliţiştii din Vişeu de Sus au identificat un tânăr condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate.
Pe numele acestuia, Judecătoria Vişeu de Sus a emis un mandat de executare a pedepsei de doi ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. Tânărul, de 19 ani, din oraş, a fost încarcerat de poliţişti şi depus în Penitenciarul Baia Mare în vederea executării pedepsei.

Articole vestimentare contrafăcute

Joi, 7 februarie, poliţiş­tii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au continuat acţiunile pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor din domeniul dreptului de proprietate intelectuală.
De această dată au fost verificaţi 13 operatori economici, din Sighetu Marmaţiei. Controalele poliţiştilor au vizat expunerea spre vânzare de produse contrafăcute, verificarea legalităţii provenienţei bunurilor expuse spre comercializare, modul de înregistrare cu ajutorul caselor de marcat a contravalorii şi serviciilor oferite clienţilor, precum şi deţinerea avizelor şi autorizaţiilor legale.
Astfel, au fost constatate 12 infracţiuni la Legea nr. 84/1998 republicată, privind mărcile şi indicaţiile geografice, ca urmare a expunerii spre vânzare de către operatorii comerciali de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, şi o infracţiune la Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României. Totodată, au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 45.000 lei, pentru abateri de la prevederile Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
Articolele vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 6.000 lei, ţigări de contrabandă, în valoarea de peste 1.000 lei, precum şi suma de 317 lei, au fost ridicate de poliţişti.
Tot în cadrul activităţilor, poliţiştii s-au sesizat cu privire la comiterea unei evaziuni fiscale, infracţiune care a creat un prejudiciu de aproximativ 360.000 lei.
Poliţiştii continuă cercetările în vederea administrării probatoriului şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate în comiterea infracţiunilor constatate.
Nu încurajaţi cerşetoria!

Dosar penal pentru exploatarea cerşetoriei

Oferind bani cerşetorilor nu faceţi decât să încurajaţi exploatarea umană şi comportamentele antisociale! Mila nu diminuează fenomenul cerşetoriei şi tocmai banii pe care îi oferiţi îi menţin pe cerşetori pe stradă! Iar sumele obţinute de copiii cerşetori nu rămân niciodată la ei.
Poliţiştii Biroului de Ordine Publică Baia Mare s-au sesizat din oficiu, joi, 7 februarie, cu privire la comiterea infracţiunii de exploatare a cerşetoriei. A fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările faţă de o femeie, de 38 de ani, domiciliată în judeţul Ti­miş, care locuieşte fără forme legale în Baia Mare.
Primele verificări au relevat că femeia şi-a determinat fiul, de 9 ani, în repetate rânduri, să apeleze la mila şoferilor care aşteaptă la semafoarele electrice, pentru a obţine sume de bani. La finalul zilei, toţi banii strânşi de minor erau „confiscaţi” chiar de propria mamă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.